BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Identitær

en reise inn i Europas nye høyre

«En skremmende og veldig godt fortalt bok. Viktig og opplysende.»

Geir Gulliksen

«En skremmende og veldig godt fortalt bok. Viktig og opplysende.» - Geir Gulliksen.

Populærvitenskapelig dokumentar om den høyreorienterte bevegelsen De identitære.

Ny, høyaktuell bok om en av Europas nye høyreorienterte bevegelser, De identitære. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«En skremmende og veldig godt fortalt bok. Viktig og opplysende.» - Geir Gulliksen.

Populærvitenskapelig dokumentar om den høyreorienterte bevegelsen De identitære.

Ny, høyaktuell bok om en av Europas nye høyreorienterte bevegelser, De identitære. Boken er skrevet av den danske journalisten Rasmus Hage Dalland som har reist Europa rundt for å møte en rekke sentrale medlemmer av bevegelsen. Reisen er et forsøk på å posisjonere seg både midt i og utenfor den høyreorienterte identitespolitikken og se med åpne øyne på det som skjer i Europa akkurat nå. Dalland utforsker om identitærbevegelsen kan tyde på at Europa står på terskelen til en enestående høyredreining med stadig mer uforutsigbare politiske konstellasjoner.

Identitær undersøker og avdekker en betydelig politisk bevegelse fra innsiden. Gjennom intervjuer og rapporter fra demonstrasjoner, treningsleire og medlemsmøter i Tyskland, Østerrike, Frankrike, Italia, Nederland, Danmark, Sverige, Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovenia, tegner Rasmus Hage Dalland et bilde av en godt organisert gruppe av unge aktivister som vil bli hørt og sett.
I en tid der kildekritikk lider, ekkokamrene florerer og enkelte benytter ytringsfriheten som en rett til å synse, er det avgjørende å kunne identifisere holdninger som er med på å flytte grensene våre. Til tross for at De identitære ennå ikke har en egen avdeling i Norge, har boken stor opplysningsverdi, og bør anspore til verdidebatt. Denne boken er et godt utgangspunkt for å forstå mer av det som foregår nasjonalt og internasjonalt - både på den politiske scenen og utenfor.

«Dalland har skrevet en særdeles leseverdig bok, som uten å henfalle til ensidig demonisering eller opptre som ukritisk mikrofonstativ gir leseren mulighet til å selv ta stilling. Identitær er et høyaktuelt og velskrevet innblikk i en politisk tendens som neppe blir mindre innflytelsesrik i årene som kommer.» - Berlingske

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Språk
Bokmål
ISBN
9788274889712
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Identitær

Anmeldelser

«En skremmende og veldig godt fortalt bok. Viktig og opplysende.»

Geir Gulliksen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Identitær:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv