Min side Kundeservice Bli medlem

Harvest hakkespettbok

Bekymret for om barn og unge trives i naturen? Ingen grunn til det. Det er så mye å finne på. Denne boka gir inspirasjon og gode ideer som gjør utelivet opplevelsesrikt for hele familien. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Utelivet! Hva er vel bedre enn det? Det er nok av morsomme ting å finne på. Man kan gjøre noe som er fysisk krevende, eller ganske avslappet. Man kan surre formålsløst rundt, tenke lure tanker og lukte på en mosedott. Overnatte i telt eller under åpen himmel. Fyre bål og steke pinnebrød. Å være ute i naturen er frihet, og det er noe som alle i familien kan ha glede av. Eller få glede av, når bare ville protester er omgjort til lutter glede og brede smil. Men uansett om det er aldri så herlig å være ute, har vi en lei tendens til å bli sittende inne, foran en skjerm. Dørstokkmila er nemlig ganske uoverstigelig iblant. Men har man først tatt kål på latskapen, blir alt så mye bedre, og hele familien får et løft.

Hakkespettboka for hele familien
Harvest slår et slag for det gode utelivet, og siden gutta bak Harvest er familiefedre, er de opptatt av alt man kan gjøre sammen med familien. Hvordan få barn til å trives på korte og lange turer, og hva man kan finne på underveis. Og det er mye å lære om natur og friluftsliv, for både store og små. Her er gode historier, mye kunnskap og drøssevis med ideer. Boka følger årstidene og begynner med våren. Om våren våkner alt til liv etter vinteren. Opplevelsen av når naturen våkner til liv, forsterkes hvis du kan noe om det underlige som skjer rundt deg. Og kan fortelle til neste generasjon. Å finne froskeegg og følge utvikling til rumpetrollene, er alltid en sikker vinner hos store og små barn. Og har du tenkt over hvor viktig den tidligblomstrende selja er for humler, bier og andre insekter om våren. Birøktere vet selvfølgelig dette, men vi andre (eller noen av oss) har jo ikke peiling. Harvest gir små og store drypp i form av kunnskap og turglede. Og det meste er interessant informasjon for alle med snev av bevissthet om naturen rundt. Mye av det du kan lese, er kanskje sånt du sjelden tenker over, og heller ikke kan forklare når du må. For eksempel hvorfor himmelen er blå? Hvorfor lever makrellen annerledes enn torsk? Hva skjer når skogen hogges ned? Hvorfor forsvinner bier og humler? Og hvilke konsekvenser har det? Hva hvis hoggormen biter? Viktige og interessante spørsmål som like gjerne kan stilles av oss voksne som av barna. Og svar får du, ofte kortfattet, men tilstrekkelig til å forstå og ville lære mer.

Egne opplevelser
Innimellom kan vi lese om Harvest-gjengens opplevelser. Hva som har gjort inntrykk, minner fra forgangne ferier, om gresshopper som spiller øredøvende høyt på samme sted, til samme tid hvert år. Og hvor fint det er å tenke over akkurat det. Det er en katastrofe den dagen det ikke lenger skjer. Du kan lese om hvordan få barna til å like fisketur, hvordan far kan imponere sønn, eller omvendt, og hvordan du får kruttspreke barn til å gå over Besseggen. Alle barn (og en del voksne) elsker å overnatte i telt. La selv små turer bli til spennende ekspedisjoner. Og Harvest gir oss et artig tips som gjør teltturen enda mer fristende for junior. La ungen spikke egne teltplugger! Genialt. Og husk at vi er samlere. Alle mann hver sin plastboks til biller, småstein, kongler, ja, det som går oppi. Funker like godt for voksne som barn, når jeg tenker meg om. Enkle tips som gjør turen til noe alle gleder seg til.

Kan den oppvoksende slekt ha det moro uten nettbrett og strømtilgang, tenker bekymrede foreldre og besteforeldre. Ja, det kan de. Det er så mye annet å finne på. Og denne boka er beviset på det, med inspirasjon og gode ideer som reduserer dørstokkmila betraktelig og åpner øynene for de viktigste opplevelsene. Det er utelivet som gjelder!

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
151
ISBN
9788202483104
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Harvest. Hakkespettbok
Format
23 x 21 cm
Nr
8078246

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Harvest hakkespettbok:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Til oss
3 for 2

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-

Babel

Gaston Dorren
Innbundet 
354,- 389,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv