Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Naturkunnskap

norske billigbøker om natur, mennesker og miljø - en kommentert bibliografi

Det som i senere tid er omtalt som den norske billigbokrevolusjonen startet opp i 1961, med etablering av en viktig kunnskapskanal inn i det norske samfunnet, i form av en ny generasjons kvalitetsbilligbøker. Les mer

130,-

149,- Spar: 19,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Det som i senere tid er omtalt som den norske billigbokrevolusjonen startet opp i 1961, med etablering av en viktig kunnskapskanal inn i det norske samfunnet, i form av en ny generasjons kvalitetsbilligbøker.
Disse bøkene åpnet opp en ny verden for kunnskapstørste lesere her hjemme. Landet var inne i en utdanningseksplosjon, der antall studenter økte kraftig, noe som i sin tur også økte behovet for tilgjengelig og helst også billig pensumlitteratur. Her kunne de nye kvalitetsbilligbøkene bidra, slik som f.eks. U-bøkene. Det var også et håp om at de nye bøkene i tillegg kunne fungere som et slags «folkeuniversitet», der alle kunne tilegne seg kunnskap, uavhengig av økonomi og sosial status.
Og det var virkelig ny kunnskap som ble gjort tilgjengelig gjennom disse billig- bøkene, i en før-digital tid, med temaer som strakte seg fra politikk og samfunns- debatt til kunnskap om det tredje verden, fra litteraturvitenskap til medisinske spørsmål og fra humaniora til naturvitenskap. Dette siste område var sterkt representert med aktuelle temaer, ikke minst om hva som var i ferd med å skje med vår natur, vårt miljø og vår klode.
Dette er da også temaet for denne bibliografien, der det er valgt ut 91 billigbøker som alle omhandler natur, mennesker og miljø.
De ulike titlene viser de skiftende temaene som gjennom mer enn 60 år har vært aktuelle innen naturvern og miljøkamp, og mange av bøkene er fortsatt viktige som referanselitteratur og kildemateriale.
Thore Lie FLS, biolog dr. scient. Tidligere redaktør i bl.a. Universitetsforlaget og Gyldendal Akademisk. Redaktør og forfatter av en rekke artikler og bøker innen norsk vitenskaps- og kulturhistorie, bl.a. redaktør (sammen med Dag O. Hessen og Nils Chr. Stenseth) av Darwin - Verden ble aldri den samme (2009) og Mendels arv. Genetikkens æra (2015) og forfatter (sammen med Dag O. Hessen) av Mennesket i et nytt lys. Darwinisme og utviklingslære i Norge (2002) og Genenes gåte (2007) og (sammen med Inger Nordal og Dag O. Hessen) Kristine Bonnevie. Et forskerliv (2015). Utga i 2022 boken Gregor Mendel. En jubileumshistorie.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
127
ISBN
9788230026328
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Naturkunnskap:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ida

Jørn H. Hurum
Innbundet 
299,- 329,-

Islam

Marianne Hafnor Bøe
Paperback 
369,-
 

Klanen

Per Brinkemo
Paperback 
227,- 249,-
 

7 menn

Eric Metaxas
Innbundet 
271,- 298,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv