Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Edda

Den yngre Edda gir en innføring i norrøn mytologi. Odin, Tor, Midgardsormen og alle de andre mytiske figurene er for all ettertid gjort levende av høvdingen og historikeren Snorre Sturlason.

Snorres poetikk - Edda - kommer etter en litterær storhetstid, men er til forskjell fra de klassiske europeiske poetikker samtidig en av de viktigste kildene til viten om den forutgående diktning den beskriver. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Den yngre Edda gir en innføring i norrøn mytologi. Odin, Tor, Midgardsormen og alle de andre mytiske figurene er for all ettertid gjort levende av høvdingen og historikeren Snorre Sturlason.

Snorres poetikk - Edda - kommer etter en litterær storhetstid, men er til forskjell fra de klassiske europeiske poetikker samtidig en av de viktigste kildene til viten om den forutgående diktning den beskriver. I det gjengse bildet av norrønt livssyn settes gjerne styrken, makten og æren i høysetet. Men i Snorres Edda finnes situasjoner og skjebner som peker i motsatt retning - mot avmakt, nederlag og det lilles forrang, den kritiske detalj som forstyrrer eller gjenoppretter en prekær kosmisk likevekt.

Anne Holtsmarks oversettelse av Snorre-Edda ble først utgitt i 1950. Hennes søster Karen Holtsmarks illustrasjoner er også denne gang benyttet. To av våre fremste kjennere av norrøn kultur, Jon Gunnar Jørgensen og Gro Steinsland, har skrevet henholdsvis forord og etterord til den foreliggende nyutgivelse.

Medlemsvurdering:
Den yngre Edda er et av Norges (og Islands) eldste bevarte bøker. Denne skatten av en bok beskriver den norrøne tros guder, og vi kan her lese oversettelser av de originale historiene om blant annet da Tor mistet hammeren, møtet med Midgardsormen, forræderen Loke, og mange flere. Denne boken er en av våre aller kjæreste bøker, noe som i seg selv betyr at den bør leses av alle. Den er dessuten spennende og beskrivende, med et språk som er så beriket at få klarer å etterligne det i dag. Og den enorme fortellergleden og fortellerevnen gjør denne boken levende, og man kan nesten kjenne en samhørighet med de gamle norrøne gudene og det norrøne folkets tro.

johs81

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
158
ISBN
9788279900634
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
22 x 18 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

K
KP Hart – 07.03.2018

– Jeg hadde leset historiene i gjendiktet form men det var første gangen jeg hadde en selve teksten (oversettelse) i hånden. Men nå skal jeg til Svenskene for en oversettelse av hele Eddaen.

j
johs81 – 04.05.2006

– Den yngre Edda er et av Norges (og Islands) eldste bevarte bøker. Denne skatten av en bok beskriver den norrøne tros guder, og vi kan her lese oversettelser av de originale historiene om blant annet da Tor mistet hammeren, møtet med Midgardsormen, forræderen Loke, og mange flere. Denne boken er en av våre aller kjæreste bøker, noe som i seg selv betyr at den bør leses av alle. Den er dessuten spennende og beskrivende, med et språk som er så beriket at få klarer å etterligne det i dag. Og den enorme fortellergleden og fortellerevnen gjør denne boken levende, og man kan nesten kjenne en samhørighet med de gamle norrøne gudene og det norrøne folkets tro.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Edda:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Neokora
Ny!

Neokora

Jean Van Hamme
Innbundet 
314,- 359,-
 
Verden
Ny!

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 
Berlin
Ny!

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv