Min side Kundeservice Bli medlem

Åpenbart ingen nabo

historier

"Det er som å blande Stephen King med Franz Kafka, for eksempel Kafkas novelle Forvandlingen om den arme Gregor Samsa som blir forvandlet til en bille. Gi det så en dose Peter Bichsel, den sveitsiske mester i komprimering, han kan skrive suverene noveller på tre linjer. Ja så er vi kanskje framme hos Joakim Kjørsvik."

Einar O. Risa, Stavanger Aftenblad

Åpenbart ingen nabo er en samling med korte fortellinger. Boken skildrer vanlige mennesker som blir utsatt for uvanlige hendelser. Disse hendelsene lokker frem glemte minner eller åpner nye muligheter. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Åpenbart ingen nabo er en samling med korte fortellinger. Boken skildrer vanlige mennesker som blir utsatt for uvanlige hendelser. Disse hendelsene lokker frem glemte minner eller åpner nye muligheter. Personene som utgjør dette fantastiske og fantasirike persongalleriet bærer ofte på hemmeligheter de vil, men ikke tør dele med noen av frykt for hvilke forandringer det kan bringe.

Joakim Kjørsviks narrative kortprosa forener magisk realisme med kjølig nordisk humor.

Medlemsvurdering:
Kjørsviks debutbok ligner ikke den sedvanlige kortprosautgivelsen med mer eller mindre vellykkede skriveøvelser. Dette er en samling med svært så formfullendte fortellinger, som hver på sitt vis er sære, snodige og skrudde. Hver fortelling har et originalt utgangspunkt, og du aner aldri hvilken vending historiene tar derfra. Men først og fremst er dette en morsom bok, noe av det festligste som har vært skrevet på norsk på svært lang tid. Åpenbart ingen nabo er en bok du kommer til å le høyt av, mange ganger, helt til noen kommer og tar boken fra deg eller sørger for at du blir lagt inn.

AESB

Detaljer

Forlag
Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
135
ISBN
9788204153500
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Det er som å blande Stephen King med Franz Kafka, for eksempel Kafkas novelle Forvandlingen om den arme Gregor Samsa som blir forvandlet til en bille. Gi det så en dose Peter Bichsel, den sveitsiske mester i komprimering, han kan skrive suverene noveller på tre linjer. Ja så er vi kanskje framme hos Joakim Kjørsvik."

Einar O. Risa, Stavanger Aftenblad

«Joakim Kjørsvik er et oppkomme av ville ideer, som han håndterer på en elegant og treffsikker måte. Han boltrer seg med ord og vendinger og gjør dristige tankesprang som får leseren til både å fryde seg og fryse litt på ryggen."»

Jorid Mathiassen, Bok og samfunn

"Deilig absurd. Kjørsviks debut bygger seg opp fra en søvndyssende åpning til et eventyrlig burleskt prosaunivers."

Christine Skogen Nyhagen, Universitas

"Kortkorte tekster som inneholder mange skjulte skatter... en av årets mest bemerkelsesverdige debutanter... Han skriver glitrende... Rett og slett en svir å lese."

Annette Orre, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

A
AESB – 15.05.2010

– Kjørsviks debutbok ligner ikke den sedvanlige kortprosautgivelsen med mer eller mindre vellykkede skriveøvelser. Dette er en samling med svært så formfullendte fortellinger, som hver på sitt vis er sære, snodige og skrudde. Hver fortelling har et originalt utgangspunkt, og du aner aldri hvilken vending historiene tar derfra. Men først og fremst er dette en morsom bok, noe av det festligste som har vært skrevet på norsk på svært lang tid. Åpenbart ingen nabo er en bok du kommer til å le høyt av, mange ganger, helt til noen kommer og tar boken fra deg eller sørger for at du blir lagt inn.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Åpenbart ingen nabo:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ungdom

Solfrid Raknes
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
559,-
 

Søstre

Mariangela Di Fiore
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv