Min side Kundeservice Bli medlem

En hjelpende hånd

«Gillian Flynn beviser igjen, som hun har gjort i sine hittil tre krimromaner, at hun er en mester i psykologiske intriger.»

Stein Roll, Adresseavisa

En utspekulert ung kvinne gjør sitt beste for å overleve ved å begå småsvindel, yte seksuelle tjenester og utgi seg for å være spåkone. Hun tjener til livets opphold ved å gi menn det de vil ha og kvinner det de vil høre. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

En utspekulert ung kvinne gjør sitt beste for å overleve ved å begå småsvindel, yte seksuelle tjenester og utgi seg for å være spåkone. Hun tjener til livets opphold ved å gi menn det de vil ha og kvinner det de vil høre.

En morgen oppsøkes hun av en ny kunde, Susan Burke, som vil ha hjelp fordi livet hennes er i ferd med å rakne. Den unge kvinnen har lang erfaring med å tolke menneskelig adferd, og hun diagnostiserer straks Susan som rik men ulykkelig - en fristende kilde til inntekt.

Men allerede under det første besøket hjemme i kundens gamle herskapshus får hun bange anelser. Snart er hun fanget i en nifs kamp om å avsløre ondskapens tilholdssted og hva hun kan gjøre for å unnslippe den.

En hjelpende hånd, som første gang ble utgitt i George R. R. Martins antologi Rogues, viser nok en gang at Gillian Flynn er blant de aller fremste og mest originale stemmene i moderne spenningslitteratur. Dette er hennes hyllest til den klassiske viktorianske spøkelsesfortellingen.

Detaljer

Forlag
Font
Språk
Bokmål
ISBN
9788281693630
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The grownup

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Gillian Flynn beviser igjen, som hun har gjort i sine hittil tre krimromaner, at hun er en mester i psykologiske intriger.»

Stein Roll, Adresseavisa

«En hjelpende hånd er en velskrevet, liten sak, en fin påminnelse om hvorfor Gillian Flynn er den moderne thrillerens mester.»

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Overraskelsene står i kø. Sterkt.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Gillian Flynns mørke, morsomme, intelligente og velskrevne thrillere har både satt standard og skapt en ny bølge av kvinnelige hovedpersoner utenfor klisjeene. En hjelpende hånd ble kåret til beste kriminalnovelle i Edgar Awards i år og er Flynns hyllest til den klassiske viktorianske spøkelseshistorien. Men hun klarer så definitivt å sette sin egen signatur på historien ... Igjen er det svært originale kvinneskikkelser som har ledende roller.»

Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad

«Fikst og elegant ... Gillian Flynn leker seg med en miks av den klassiske viktorianske spøkelsesromanen, og en moderne grøsser. Når en eminent spenningsforfatter som Flynn har det gøy på papiret, smitter det over på leseren også. Hun er frekk og morsom, skarp og treffsikker hele veien.»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En hjelpende hånd:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv