Min side Kundeservice Bli medlem

En hjelpende hånd

«Gillian Flynn beviser igjen, som hun har gjort i sine hittil tre krimromaner, at hun er en mester i psykologiske intriger.»

Stein Roll, Adresseavisa

Gillian Flynns prisbelønte hyllest til den klassiske viktorianske spøkelseshistorien. En utspekulert ung kvinne gjør sitt beste for å overleve ved å begå småsvindel, yte seksuelle tjenester og utgi seg for å være spåkone. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Gillian Flynns prisbelønte hyllest til den klassiske viktorianske spøkelseshistorien. En utspekulert ung kvinne gjør sitt beste for å overleve ved å begå småsvindel, yte seksuelle tjenester og utgi seg for å være spåkone. Hun tjener til livets opphold ved å gi menn det de vil ha og kvinner det de vil høre. En morgen oppsøkes hun av en ny kunde, Susan Burke, som vil ha hjelp fordi livet hennes er i ferd med å rakne. Den unge kvinnen har lang erfaring med å tolke menneskelig adferd, og hun diagnostiserer straks Susan som rik, men ulykkelig - en fristende kilde til inntekt. Men allerede under det første besøket hjemme i kundens gamle herskapshus får hun bange anelser. Snart er hun fanget i en nifs kamp om å avsløre ondskapens tilholdssted og hva hun kan gjøre for å unnslippe den. "En hjelpende hånd", som første gang ble utgitt i George R.R. Martins antologi Rogues, viser nok en gang at Gillian Flynn er blant de aller fremste og mest originale stemmene i moderne spenningslitteratur. Novellen ble kåret til beste kriminalnovelle av Edgar Awards i 2015.

Detaljer

Forlag
Font
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
91
ISBN
9788281693715
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The grownup
Format
19 x 12 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Gillian Flynn beviser igjen, som hun har gjort i sine hittil tre krimromaner, at hun er en mester i psykologiske intriger.»

Stein Roll, Adresseavisa

«En hjelpende hånd er en velskrevet, liten sak, en fin påminnelse om hvorfor Gillian Flynn er den moderne thrillerens mester.»

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Fikst og elegant ... Gillian Flynn leker seg med en miks av den klassiske viktorianske spøkelsesromanen, og en moderne grøsser. Når en eminent spenningsforfatter som Flynn har det gøy på papiret, smitter det over på leseren også. Hun er frekk og morsom, skarp og treffsikker hele veien.»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

«Overraskelsene står i kø. Sterkt.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Gillian Flynns mørke, morsomme, intelligente og velskrevne thrillere har både satt standard og skapt en ny bølge av kvinnelige hovedpersoner utenfor klisjeene. En hjelpende hånd ble kåret til beste kriminalnovelle i Edgar Awards i år og er Flynns hyllest til den klassiske viktorianske spøkelseshistorien. Men hun klarer så definitivt å sette sin egen signatur på historien ... Igjen er det svært originale kvinneskikkelser som har ledende roller.»

Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En hjelpende hånd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken

Fiona Barton
Paperback 
229,-
 

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
409,- 449,-
 

Enken

Helene Flood
Innbundet 
199,- 449,-
 

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv