Min side Kundeservice Bli medlem

Menn uten kvinner

«Det er sjelden novellesamlinger er så stilistiske, tematiske og idémessig i harmoni som denne.»

Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Haruki Murakami har alltid skrevet både romaner og noveller, men det var som novelleforfatter han først slo gjennom i USA, da The New Yorker jevnlig begynte å trykke novellene hans. I denne nye samlingen handler det om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen, å se hverandre og relatere til hverandre. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Haruki Murakami har alltid skrevet både romaner og noveller, men det var som novelleforfatter han først slo gjennom i USA, da The New Yorker jevnlig begynte å trykke novellene hans. I denne nye samlingen handler det om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen, å se hverandre og relatere til hverandre. Som alltid hos Murakami virker fortellingene hverdagslige - og så likevel kanskje ikke.

En skuespiller ansetter en sjåfør og betror henne sine innerste tanker. En mann har blitt forlatt av sin kone og åpner en bar som blir hjemsøkt av noe ukjent. Ektemannen til en tidligere kjæreste ringer midt på natten med dårlig nytt. En mann våkner en dag og innser at han har gjennomgått en metamorfose og er blitt forvandlet til Gregor Samsa, hovedpersonen i Franz Kafkas "Forvandlingen".

Om "Menn uten kvinner" har Murakami sagt at han ønsker å undersøke isolasjonen for å se hvordan den kan påvirke oss følelsesmessig. Dette gjør han igjen ved å blande det realistiske med det overskridende på sin helt egne måte som har gitt ham millioner av lesere over hele verden.

Medlemsvurdering:
Jeg har sansen for Murakamis måte å skrive på. Disse novellene er også med litt annerledes innhold enn novellene ellers leser, syns jeg. Originalt innold og med spesielle hovedpersoner.

Øydis Skjeseth

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
265
ISBN
9788253039145
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Onna no inai otokotachi
Format
20 x 13 cm
Nr
8145725

Anmeldelser

«Det er sjelden novellesamlinger er så stilistiske, tematiske og idémessig i harmoni som denne.»

Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Murakamis noveller har alle forfatterens kvaliteter: lette, men likevel forunderlig tvetydige og raffinerte historier." "[Murakami] er akkurat like rar, absurd og forbløffende overraskende her som i romanene. Eller kanskje hakket skarpere fordi han i samlingen «Menn uten kvinner» får vist fram sin store begavelse i særdeles fortettede og nydelig komponerte fortellinger."

Turid Larsen, DAGSAVISEN

"Novellesamling med vellykket kombinasjon av sjarm og uhygge."

Anne Merete K. Prinos, AFTENPOSTEN

"Murakamis noveller om skjebnesvanger kjærlighet er gaver til leseren ... Det finnes 1001 mulige utfall i en Murakami-fortelling, men det finnes bare én forfatter som Haruki Murakami"

Susanne Hedemann Hiorth, DAGENS NÆRINGSLIV

Medlemmers vurdering

P
Pernille – 19.08.2016

– Vedkommende gir meget god tilbakemelding!

Ø
Øydis Skjeseth – 02.03.2016

– Jeg har sansen for Murakamis måte å skrive på. Disse novellene er også med litt annerledes innhold enn novellene ellers leser, syns jeg. Originalt innold og med spesielle hovedpersoner.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menn uten kvinner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv