Nokturner

fem fortellinger om musikk og skumring

"Det som gjør denne boken så leseverdig er den amoralske livsanskuelsen, som framstilles med bittersøt sorg, som her: «Jeg må utvide perspektivet. Livet er så mye mer enn å elske noen.» Med slike utsagn og historier får Ishiguro leseren beveget. Og det må da være stort!"

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Nokturner er en samling noveller fra forfatteren av Resten av dagen og Gå aldri fra meg. Alle de fem fortellingene handler om musikere og musikk, og vi beveger oss fra italienske piazzaer til eksklusive hoteller i Hollywood. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Nokturner er en samling noveller fra forfatteren av Resten av dagen og Gå aldri fra meg. Alle de fem fortellingene handler om musikere og musikk, og vi beveger oss fra italienske piazzaer til eksklusive hoteller i Hollywood. Vi møter både unge drømmere, kafémusikanter og falmede stjerner.

I denne samlingen utforsker Ishiguro kjærligheten, musikken og tiden som svinner.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
207
ISBN
9788202582487
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Nocturnes
Format
20 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Det som gjør denne boken så leseverdig er den amoralske livsanskuelsen, som framstilles med bittersøt sorg, som her: «Jeg må utvide perspektivet. Livet er så mye mer enn å elske noen.» Med slike utsagn og historier får Ishiguro leseren beveget. Og det må da være stort!"

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Den britiske forfatteren er en unik forteller som morer og betar. Ishiguro beholder ryktet som en strålende dikter (...) Det er betagende, og det er morsomt. Ishiguro konstruerer fengslende plot som det ikke går mange av dusinet på. Historien om gjesten er en av de beste novellene jeg har lest på årevis. «Nokturner» viser er en unik historieforteller som ømt og storslått bretter ut sine litt hjerterå beretninger om falmete drømmer og falmet liv."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Berører og rører. De stillfarne novellene berører og rører og gir oss en fortjent parentes i dagligdagen. Etter Resten av dagen og Gå aldri fra meg, er Ishiguro en kjær forfatter i Norge. Det forandrer seg garantert ikke etter denne."

Olav Egil Aune, Vårt Land

"Du får både triste, morsomme, absurde og irriterende venner med deg på din vei gjennom boka (...) Jeg leser disse novellene som om forfatteren forsøker å beskrive en serenade - en kveldssang, en hyllest til livet slik det ble, eller ikke ble..."

Karianne Torbjørnsen, Leselyst, Telemarksavisa

"Det er herlig med litteratur som treffer. Midt i følelseslivet like godt som i den ettertenksomme del av hjernen (...) Mestring av antydningen er den sanne kunstners kjennetegn, sammen med det treffende ordvalg og den udefinerbare evnen til å gjøre noe stort og iblant gripende ut av det lille og dagligdagse. Det må ha vært en ren glede for oversetterparet Risvik å arbeide med Ishiguro."

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

"(...) her handler det om en lojalitet til venner, familie og forbilder som grenser til det absurde. Det er kanskje i det absurde det japanske sinnelaget viser seg? Og i kunsten å gripe dagen, hylle livet her og nå. Ishiguro er en stor forfatter - også i novelleform."

Anne Schäffer, Tara

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nokturner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lila

Marilynne Robinson
Innbundet 
399,- 439,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv