Min side Kundeservice Bli medlem

Pikkoloens bagasje

tre fortellinger

«Jeg blir aldri skuffet av Lars Saabye Christensen.» «tre frydefulle, lettleste og gledelige fortellinger, noe av det beste Saabye har skrevet i kortformat.» «Jeg gir Saabye terningkast 6 for denne og hadde gitt høyere om det var mulig.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Firebindsverket Byens spor begeistret titusenvis av lesere. Nå kan vi glede oss til tre helt nye fortellinger fra Saabye Christensen, samlet i en bok.

Pikkoloens bagasje er en gave til alle som en gang har latt seg invitere inn i Saabyes verden. Det er tid for å la seg begeistre enda en gang! Har du ikke lest Saabye Christensen tidligere, er det ingenting å lure på!

Les mer

384,-

439,- Spar: 55,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Saabyes bagasje

Pikkoloens bagasje er en gave til alle som en gang har latt seg invitere inn i Saabyes verden. Det er tid for å la seg begeistre enda en gang! Har du ikke lest Saabye Christensen tidligere, er det ingenting å lure på!

Lars Saabye Christensen fortsetter å forære oss lesere historier fra sitt eget univers. I Pikkoloens bagasje inviterer han oss med inn i øyeblikk slik som bare han kan skrive. Ingen beskriver Oslos bygater og folka der like presist og med like stor varme som Saabye Christensen. Ikke bare tar han oss med tilbake til disse gatene som har blitt allemannseie gjennom romanene Halvbroren og Herman, Beatles og Byens spor for å nevne noen. Det ville ikke ha vært Saabye om han ikke tok oss med til en annen tid også. Til Saabyes tid, til et Oslo som ikke er lenger. Til den gangen pikkoloer hørte og så alt som foregikk på et lite, familiedrevet hotell i hovedstaden. Den gang vaktmestere og sløydlærere definerte elevenes hverdag, og der et forsøk på å naske et Vill Vest-tegneserieblad kunne sette spor i en ung sjel i lang, lang tid. Kanskje for resten av livet. Vi kjenner igjen Saabyes verden, men ikke minst, vi kjenner igjen oss selv. For det er jo disse øyeblikkene, en tilfeldighet eller en ubetenksom handling som kan forandre et liv for alltid. Uten å røpe noe, selv et enkelt blikk kan forandre et liv, hvordan kan du lese i fortellingen Polaroid … 

Velkjent Saabye-repertoar
I Pikkoloens bagasje blir vi invitert med inn i tre ulike selvstendige fortellinger, men som samtidig henger sammen gjennom forfatterens umiskjennelige stil og tematikk. Her møter vi kjente og kjære situasjoner fra Saabyes repertoar. Enhver som har vært nyforelsket vil kjenne seg igjen i fortellingen Polaroid, og som Saabye selv sier:

Det er den første forelskelsen som gjelds, ikke sant, for den neste kan du sammenligne med den forrige, og det betyr at forelskelse nr. 2, eller gjerne den tredje for den saks skyld, ikke lenger er ekte vare, men bare en billig kopi.

Gjensyn med Saabyes bagasje
Slik åpner han fortellingen for så å beskrive en forelskelse og et forhold mellom to unge mennesker som ikke kan få nok av hverandre. Forresten vil enhver som har vært på Interrail, også kjenne seg igjen. Saabye Christensen har en unik evne til å fargelegge stoffet sitt så vi alle sitter med følelsen av å være der. Fortellingene er i det hele tatt preget av en forfatter med stor selvtillit og trygghet på sitt univers, det er en forfatter som aldri gir slipp på fortellingens glede og kraft vi møter. I Pikkoloens bagasje møter vi en Lars Saabye Christensen som inviterer trofaste lesere tilbake i sine tidligere fortellinger og gir de nye et gløtt inn i et forfatterskap som må oppleves. Her er det bare å glede seg til gjensynet med både kjente figurer og situasjoner fra Saabyes bagasje. 

Pikkoloens bagasje er en gave til alle som en gang har latt seg begeistre av Saabyes verden. Det er tid for å la seg begeistre enda en gang!

«Forelskelse er uansett skjebne. Du oppsøker den ikke. Du velger den ikke. Forelskelsen overmanner deg. Det er den som ser deg ut. Forelskelsen er Guds lommetjuv.»

 

Medlemsvurdering:
Dette er stor fortellerkunst! jeg fryder meg når jeg leser disse 3 fortellingene. Stort bedre kan det ikke gjøres! Gleder meg til Vrakeren kommer!

DAG ANDERSSON

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
637
ISBN
9788252593235
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8205035

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Jeg blir aldri skuffet av Lars Saabye Christensen.» «tre frydefulle, lettleste og gledelige fortellinger, noe av det beste Saabye har skrevet i kortformat.» «Jeg gir Saabye terningkast 6 for denne og hadde gitt høyere om det var mulig.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«... på sitt beste helt nydelig»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«... tre fortellinger, som hver for seg kunne vært en roman, i en og samme bok» «... en oppvisning i medrivende dikterkunst»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

D
DAG ANDERSSON – 09.08.2023

– Dette er stor fortellerkunst! jeg fryder meg når jeg leser disse 3 fortellingene. Stort bedre kan det ikke gjøres! Gleder meg til Vrakeren kommer!

Å
Åse Berntsen – 21.10.2022

– Tre fantastisk morsomme fortellinger. De to første var best, men den siste var også veldig bra.

H
Harald K – 15.09.2022

– En skolegutt stjeler et Vill Vest-blad i kiosken og holder på å gå til grunne av frykt for hva som kan komme til å skje. Ung mann treffer ung kvinne og erfarer at alle senere forhold bare blir bleike kopier av den første forelskelsen. Mens de venter på pianobilen, forteller flyttemannen om brukthandleren Henry Att og hans liv og skjebne. Tre lange fortellinger i toppklasse fra en stor poet og stilist.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 30.06.2022

– Lars Saabye Christensen er oppskriften på en god bokhøst for mange av oss. Og etter å ha lest kan jeg røpe såpass som at det virkelig stemmer i år! Etter å ha gledet leserne med firebindsverket Byens spor har Saabye funnet et nytt spor, nemlig tre fortellinger samlet i en bok. Det har blitt en nydelig samling for både trofaste og nye lesere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pikkoloens bagasje:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv