Min side Kundeservice Bli medlem

Retten og vrangen

Disse fem ungdomstekstene ble første gang utgitt i Alger i 1937. Camus var 25 år gammel, han hadde skrevet en god stund allerede og i tillegg drevet teater - men det var med denne utgivelsen han for første gang bekreftet den kommende forfattergjerning. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Disse fem ungdomstekstene ble første gang utgitt i Alger i 1937. Camus var 25 år gammel, han hadde skrevet en god stund allerede og i tillegg drevet teater - men det var med denne utgivelsen han for første gang bekreftet den kommende forfattergjerning. Historiene forteller fra oppveksten i Alger og fra reiser til Tsjekkoslovakia, Italia og Balearene, og behandler erfaring av fortvilelse og lykke som to sider av samme sak, nemlig det å leve. I det kjente forordet til nyutgivelsen i 1958 omtaler Camus disse tekstene som selve grunnlaget for hele det kommende forfatterskapet. «Jeg vet at kilden ligger i Retten og vrangen, i den verden av fattigdom og lys der jeg levde så lenge...»

«Én mann ser på, og den andre graver sin grav: Hvordan holde dem fra hverandre? Menneskene og deres absurditet? Men her kommer himmelens smil. Lyset vokser, er det snart sommer? Men her er øynene og stemmen til dem man må elske. Jeg holder fast i verden med alle mine fakter, i menneskene med all min medlidenhet og takknemlighet. Jeg vil ikke velge mellom verdens rettside og vrangside, jeg liker ikke at man velger.»

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Språk
Bokmål
ISBN
9788256022540
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
L.envers et l.endroit

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Retten og vrangen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv