Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Rotteøya og andre fortellinger

fortellinger

«Det er en spennende fortelling, nærmest perfekt strukturert... en litterær intensitet som gjør det vanskelig å ikke la seg underholde. Jo Nesbø er på sitt beste en spenningens mester, og det viser han også i denne samlingens beste fortellinger.»

Sindre Hovdenakk, VG

Hva om alt bryter fullstendig sammen? Finnes det umistelige verdier og noe godt i menneskene, eller vil overlevelsesinstinktet trumfe alt? Jo Nesbø tar deg med inn i en mørk framtid med uforglemmelige hovedpersoner og overraskende vendinger. 

Les mer

99,-

399,- Spar: 300,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - krimbøker inntil -75 % Velg flere her

Mesterfortelleren

Hva om alt bryter fullstendig sammen? Finnes det umistelige verdier og noe godt i menneskene, eller vil overlevelsesinstinktet trumfe alt? Det kretser Jo Nesbøs nye fortellinger rundt.

I fortellingen «Leviathan» befinner vi oss i USA etter en brutal global pandemi som har herjet. Samfunnet slik vi kjenner det, er gått i oppløsning. Penger har ingen verdi, det er våpen, mat og drivstoff som er hard valuta. Selvtekt er den nye normen, rettsstaten er satt ut av spill. Det er den sterkestes rett som gjelder. Men hvem er egentlig den sterkeste? Hva skal du gjøre når sønnen til barndomsvennen, familievennen og forretningspartneren din tar det  kjæreste du har? Her gjelder det å holde både hodet og hjertet kaldt. 

Hvilke verdier lever vi for?

Hva er det som betyr noe?
Relasjoner, hva eller hvem du er villig til å ofre noe for, er også et gjennomgangstema i fortellingene. «Serum» handler om en far og en sønn fra britisk overklasse som møter hverandre for første gang på lenge i Botswana. Forholdet settes på prøve da de begge blir offer for slangebitt. I «Makulator» anskaffer en mann en minnemakulator i håp om å glemme alt, for det haster. «Sikadene» tar utgangspunkt i at parallelle universer finnes, og her byr Nesbø på  forelskelse, lidenskap og vennskap.

Flere av fortellingene i Rotteøya er lagt til en framtid der spørsmål som klasse, familie, makt og lojalitet blir satt på prøve.

Hypnose som drapsvåpen
I den siste fortellingen, «Svart springer», møter vi en psykolog med hypnose som spesiale. Det er kanskje ikke så oppsiktsvekkende i seg selv, men siden vi befinner oss i et av Nesbøs forvridde universer, slutter det ikke der. Psykologen utnytter hypnoseferdighetene til det ytterste og driver som leiemorder på si. I tillegg legger han seg ut med en annen leiemorder som er drevet av meget sterke faglige ambisjoner ... om man kan si det sånn.  Denne intellektuelle leken med utspekulerte drapsmetoder er ikke noe for sarte sjeler. 

Spennende Nesbø-historier med uforglemmelige hovedpersoner og overraskende vendinger

Takknemlighet
Flere av fortellingene i Rotteøya er lagt til en ikke nærmere definert framtid, der spørsmål som klasse, familie, makt og lojalitet blir satt på prøve. Det er ingen lystig visjon Nesbø serverer oss, men til gjengjeld legger han til rette for en følelse av dyp takknemlighet. Selv etter et år med koronapandemi med stor usikkerhet der mange har mistet levebrød og mange har vært syke eller mistet livet, så lever vi i et trygt og godt land. Vi kan lese en skummel fortelling på senga og slukke lyset i trygg overbevisning om at i morgen kommer en ny dag med nye muligheter. Det er mange rundt om i verden som gjerne skulle hatt det sånn – og den tryggheten er ikke noe vi bør ta for gitt. 

 

Medlemsvurdering:
Variert, intrikat og litt annerledes enn vanlig fra siviløkonomen.

Arve Hestnes

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
350
ISBN
9788252592153
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8184682
Serie
Fortellinger fra fremtiden

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Jo Nesbø (f. 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 50 millioner eksemplarer og oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har han høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med bøkene om Harry Hole. Serien teller foreløpig tolv bøker, hvor Kniv fra 2019 er den nyeste. Nesbø har mottatt en rekke  priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og han har vært nominert til den presitsjetunge Edgar-prisen og den britiske CWA (Dagger)-prisen. Nesbø har også hatt stor suksess med de fem barnebøkene om Doktor Proktor. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Det er en spennende fortelling, nærmest perfekt strukturert... en litterær intensitet som gjør det vanskelig å ikke la seg underholde. Jo Nesbø er på sitt beste en spenningens mester, og det viser han også i denne samlingens beste fortellinger.»

Sindre Hovdenakk, VG

«(...) tett og effektivt om en uhyggelig fremtid. Dette er underholdende og tidvis uhyggelig stoff – og servert i passe store doser. Kort og godt fra Jo Nesbø.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

B
Bård Koen – 23.08.2022

– Veldig bra skrevet, fengende Samme «triologien» i andre bok av Nesbø

J
Jonas – 23.08.2022

– Bra bok 👍

J
Jon-Are Bækkelie – 01.09.2021

– Tankevekkende

K
Kari Iversen – 25.08.2021

– "Gutten" skriver godt, som vanlig. Kan bli litt langtekkelig i starten på fortellingene før en finner poenget hans.

E
Ellinor Fjellstad – 24.08.2021

– Forferdelig! Heslig! Ikke noe for meg!

A
Ann-Kristin – 24.08.2021

– Rotteøya

K
Kjersti – 24.08.2021

– Godt skrevet, som vanlig av Jo Nesbø. Tematikken er variert og engasjerende. Lett å lese, vanskelig å legge fra seg.

A
Arve Hestnes – 24.08.2021

– Variert, intrikat og litt annerledes enn vanlig fra siviløkonomen.

T
Turid Ekroll – 24.08.2021

– Bra bok.

M
Manuela Røkke – 24.08.2021

– Rotteøya

I
Inger Marita – 24.08.2021

– Ikke typisk Nesbø, men helt klart å anbefale!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rotteøya og andre fortellinger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
149,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv