Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

To fortellinger, anekdoter og essays

Heinrich von Kleist (1777-1811) regnes som en av tysk litteraturs store genier. I dag er det ingen overdrivelse å kalle Heinrich von Kleist for en gigant innen tysk litteratur, en forfatter som tåler sammenligning med hvem det skal være av Tysklands store litterater. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Heinrich von Kleist (1777-1811) regnes som en av tysk litteraturs store genier. I dag er det ingen overdrivelse å kalle Heinrich von Kleist for en gigant innen tysk litteratur, en forfatter som tåler sammenligning med hvem det skal være av Tysklands store litterater. Thomas Mann (1875-1955), en av det 20. århundrets store tyske forfattere, skriver blant annet følgende om Kleist:
Han var en av det største, dristigste, mest ærgjerrige diktere innen det tyske språk, en dramatiker uten like, - ja, uten like overhodet, også som prosaist, forteller, - helt enestående, en dikter som faller utenfor enhver tradisjon og klassifisering. Det er å håpe at denne samlingen av noen av Heinrich von Kleists mest kjente prosatekster kan bidra til å øke interessen for denne originale forfatteren også i Norge.

Dette er Solum Bokvennens andre utgivelse av Heinrich von Kleists prosa, også denne oversatt av Bjørn Aasheim. Den første utgivelsen i 2012, som blant annet inneholdt seks av Kleists i alt åtte fortellinger, ble nominert til kritikerprisen for beste oversettelse samme år. I Norsk kritikerlags begrunnelse het det blant annet: Samlingen er den første i sitt slag på norsk. Det er svært betimelig. ... Bjørn Aasheim har levert en ypperlig oversettelse. Uten å fornekte forfatterens fortellerstil, ..., oppfyller han i fullt monn de krav som stilles til godt norsk språk. ... Det kompromisset [som er gjort] er blitt en fryd for leseren.
I tillegg til Kleists to siste fortellinger, «Hittebarnet» og «Tvekampen», inneholder denne utgaven også hans anekdoter - samt de fleste av hans berømte kunst- og verdensbetraktninger, blant annet «Om marionetteateret» og «Om tankens gradvise utvikling gjennom tale».

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
147
ISBN
9788274889569
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på To fortellinger, anekdoter og essays:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tommy

Roy Jacobsen
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv