Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

Uglen på loftet

fortellinger fra Bergen

Velkommen til Konsul Smiths gate! Den ligger i Bergen, «østenfor Nordnes og vestenfor Sandviken». Her finner du Kirsten W. Hetlands fire fascinerende og fantasieggende miniatyrhus, som mange bergensere vil huske fra Galleri Hetland på Bryggen, som måtte fraflyttes sommeren 2018. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Velkommen til Konsul Smiths gate! Den ligger i Bergen, «østenfor Nordnes og vestenfor Sandviken». Her finner du Kirsten W. Hetlands fire fascinerende og fantasieggende miniatyrhus, som mange bergensere vil huske fra Galleri Hetland på Bryggen, som måtte fraflyttes sommeren 2018. En av dem som lot seg fascinere var Gunnar Staalesen. Uglen på loftet inneholder elleve fortellinger fra Bergen, inspirert av rollegalleriet i de fire miniatyrhusene. Her møter du blomsterhandlersken Annemone Nielsen med en mørk hemmelighet i fortiden, Margrethe Øksnevad som har «de flotteste daiene i byen», smeden fra Salhus som hater bergensere, doktor Harkestad som går med liv og lyst inn i sin gjerning, kunstmaler H. P. Elgeseter som helt fra han var liten alltid har interessert seg for nakne damer, det mangfoldige klientellet på Mulkestuen hos Peder Pallesen fra Lonevåg, spøkelset på loftet i nummer 2 og en rekke andre fargerike personligheter. Det ligger en atmosfære av det gamle Bergen en gang på 1930-tallet over fortellingene, slik de blir formidlet av den litt spesielle fortelleren, som folk i gaten bare kaller «uglen på loftet».
Her er både humor og vemod, og til og med litt kriminalitet, i en bok som er gjennomillustrert med fotografier fra de fargerike miniatyrhusene.

Detaljer

Forlag
Bodoni
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
111
ISBN
9788284030159
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

S
Sølvi Andersen – 15.11.2019

– Gunnar Stålesen uglen på loftet

Oppdag mer

Bøker som ligner på Uglen på loftet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De syv

Gunnar Staalesen
Innbundet 
172,- 189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv