Meny
Codex - Tom Egeland
Codex - Tom Egeland

Codex

Serie: Bjørn Beltø 8

«En velskrevet og lekkert innviklet thriller hvor kristendommens tilblivelse står sentralt i handlingen. Som spenningsroman er den elegant formet og subtilt snirklete, og alle tråder nøstes kyndig opp til slutt.»

, VG Terningkast 5
Bjørn Beltø skal være observatør ved en utgraving i en av Romas små kirker. Der finner de en to tusen år gammel kodeks og Jesu tornekrone, og snart er to arkeologer døde ... Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

PRESENTERT AV HILDE RØER JOHNSRUD, REDAKTØR

Beltø er ikke den eneste observatøren ved utgravningen – Vatikanet og Den katolske kirken har selvsagt sendt sine egne, nidkjære folk; det samme har Romas arkeologiske myndigheter. Ingen av de som er tilstede har fått informasjon om at utgravingsledelsen, ved professor Windthorpe, venter å finne noe ekstraordinært. Men det gjør de.

Det eventyrlige funnet
Professor Windthorpe har drevet sin egen jakt på noen av historiens viktigste symboler. Uten at noen har visst om det, har han knekket et urgammelt schiffer – og schifferet viser direkte til den lille kirkens krypt. Gravelaget er ledet av en annen gammel kjenning av Beltø – professor Felix Blunt. Både Bjørn Beltø og de andre inspektørene kjenner hjertet hoppe over et slag da de ser hva som ligger i graven – en tornekrone, og et eldgammelt pergament ...

Kvinnen
Snart er både Felix Blunt og professor Windthorpe døde. Den ytterst sjarmerende Hannah d’Fiore henvender seg til Bjørn Beltø for å få hjelp med sin forskning på tidlig kristendom. Har hun en tilknytning til de uhyggelige hendelsene som funnet av kodeksen og tornekronen fører med seg? Det er tydelig at noen overvåker Beltø, og at de er villige til å gå svært langt for å sikre seg makten over avsløringene kodeksen kan bringe frem i lyset.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Kurt Hanssen, VG
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 478
ISBN: 9788293671022
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8128340
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
 

TOM EGELAND (født 8. juli 1959 i Oslo) er en norsk forfatter, journalist og bokanmelder. Egelands bøker er oversatt til 24 språk.

 

«En velskrevet og lekkert innviklet thriller hvor kristendommens tilblivelse står sentralt i handlingen. Som spenningsroman er den elegant formet og subtilt snirklete, og alle tråder nøstes kyndig opp til slutt.»

, VG Terningkast 5

«... Tom Egeland har skapt seg en litterær nisje i internasjonal underholdningskrim som kan måles opp mot de aller beste navnene utenfor Skandinavia.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

«Egeland holder et stort persongalleri i sjakk og skriver lekende lett om kompliserte ting ... Både teologisk interesserte og de mange som elsker denne sjangeren, får full Egeland-pakke.»

, Dagbladet

«Egeland klarer både å samle trådene og utporsjonere kunnskap og teorier ved hjelp av roen til sin systematiske detektiv. Det er godt håndverk. (...) «Codex» er et solid arbeid og en bok som er verdt prisen.»

, Dagens Næringsliv

«Codex er enda en god kombinasjon av handlingsmettet kriminalfortelling og fantasifulle, men likevel kunnskapsrike religiøse betenkninger.»

, Dagsavisen

«Bjørn Beltø har for vane å rote seg borti Jesus, og nok en gang sender Tom Egeland albinoarkeologen inn i et vepsebol av politikk, religion og historie. Codex er klassisk Egeland, akkurat så eventyrlig, spennende og interessant at du bruker en halv dag på å google diverse paver og okkulte tekster etterpå.»

, OP-5

«Et solid arbeid og en bok som er verdt prisen. DN»