Meny
Tom Egeland med ny, kritikerrost roman med arkeologen Bjørn Beltø, som jakter på De dødes bok. Finner han den, kan den endre vårt verdensbilde.

Lasaruseffekten

; Erik Hivju (Oppleser)

Serie: Bjørn Beltø 7

Mester i sitt fag

Trønder-Avisa Terningkast 6
Bjørn Beltø jakter på en bok som kan romme dødens hemmelighet. Det er ikke ufarlig. Men klarer Beltø bravadene, vil han utfordre verdensbildet vårt. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

«Jeg tror ikke på noen gud. Jeg tror knapt nok på meg selv. Så det hender jeg stirrer på meg selv i speilet og stiller dette spørsmålet: Hvem er du, Bjørn? Hvem er du egentlig?» 

Tvileren Bjørn Beltø. Mannen med alle spørsmålene. En ypperlig holdning for en arkeolog med oppgaver som krever både grenseløs nysgjerrighet og dyp skepsis. Beltø har også gedigen kjennskap til oldtidens religiøse skrifter. Det er hans faglige styrke som gjør at noen tilbyr ham oppdraget med å finne De dødes bok. Finnes den, i det hele tatt? Og hva kan de ha visst om døden i oldtiden, som vi ikke kjenner til i dag? Og hvem er egentlig oppdragsgiveren? All skepsis fordufter da størrelsen på honoraret blir nevnt. Beltø gyver løs på oppgaven.

«Tom Egeland kan dette, kanskje er han til og med best i sjangerklassen.» 

Leif Ekle, NRK P2

Femme fatale
Via omveier finner Beltø fragmenter av det som må være De dødes bok. Det er i seg selv en sensasjon, og oppdragsgiveren innkaller til pressekonferanse på et velrennomert universitet i USA. Bjørn kan atter sole seg i suksess. Men bare for en kort stund. Snart får hans akademiske renommé en stygg skrape.

Selv om Beltø vet å dyrke enhver misère som tilfaller ham, tar han også grep i en fart. Nå er det også noe annet som driver ham. Annabelle er en kvinne han får stor sans for. Samtidig er mer enn én gruppering ute etter boka. Andre vil forhindre at den blir funnet. Snart er ikke Beltø bare en som jager, men også en jaget. Noen følger alle bevegelser han tar.

Hva skjer når vi dør?
Det er litt av en gjeng Beltø møter. Det mest forbløffende er et forskningssenter som prøver å finne ut hva som skjer når vi dør. De har kompetanse i omtrent all vitenskap som er relevant for menneskelig eksistens. Og vi røper ikke mye om vi sier at det finnes folk med fundamental tro som misliker både dette og Beltøs leting etter De dødes bok. Og hvorfor fôrer noen Beltø med informasjon om barn som har forsvunnet sporløst? Arkeologen havner i en real skvis. Og det er ikke noen tvil at det gjelder livet for noen. Ikke bare kunnskap om døden.

«... som tankevekkende underholdningsroman er dette utmerket. Handlingen henger i hop, språket er godt, kunnskapsnivået høyt og kreativiteten mildt sagt boblende, og det mest imponerende er faktisk at Egeland klarer å flette alt sammen til en troverdig og overraskende avslutning.» 

Kurt Hanssen, VG

Leselykke i selskap med Bjørn Beltø
Beltøs humor er fin og sjølironisk. Den spiller ofte på hvordan han skulle ønske seg at ting var, sett mot den situasjonen han faktisk er i. «Professor, ønsker De et annet rom?» «Akkurat nå ønsker jeg et annet liv,» er en typisk Beltø-passiar. Man oppfatter ham som en reflektert fyr, men det blir noen fine kontraster mellom hva han tenker og hva han gjør. Som når han forteller: «Jeg er en mann preget av saktmodighetens resignasjon. Jeg vet når jeg har tapt.» For så i neste sekund boble av handlekraft. Og som vi vet: Bjørn Beltø vinner som regel i det lange løp. Ikke alltid på kjærlighetsfronten, kanskje, men det er noe som peker mot muligheten for litt lykke igjen også der. Og som alltid byr Egeland og Beltø oss lesere på garantert leselykke!

 

Fakta

Medlemsblad

 

Intervju: Hinsides med Tom Egeland

Anmeldelser

Mester i sitt fag

Trønder-Avisa Terningkast 6

Forrykende ny thriller fra Tom Egeland.

, Dagbladet Terningkast 5

Tom Egeland kan dette, kanskje er han til og med best i sjangerklassen.

, NRK P2

... som tankevekkende underholdningsroman er dette utmerket. Handlingen henger i hop, språket er godt, kunnskapsnivået høyt og kreativiteten mildt sagt boblende, og det mest imponerende er faktisk at Egeland klarer å flette alt sammen til en troverdig og overraskende avslutning.

, VG

Spenning med sjel.

, Dagsavisen

Den siste spenningsromanen fra Tom Egeland er imponerende spekket med kunnskap.

, Fædrelandsvennen