Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Lucifers evangelium

Tre bisarre drap og funnet av en mumie fører arkeolog Bjørn Beltø ut på en halsbrekkende jakt etter sannheten bak et gåtefullt manuskript fra oldtiden. På flukt fra dommedagssekten som drepte hans venn, virvles en vantro Bjørn Beltø inn i en verden av djevler og demoner, dommedagsteorier og skjulte koder i Bibelen. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Tre bisarre drap og funnet av en mumie fører arkeolog Bjørn Beltø ut på en halsbrekkende jakt etter sannheten bak et gåtefullt manuskript fra oldtiden. På flukt fra dommedagssekten som drepte hans venn, virvles en vantro Bjørn Beltø inn i en verden av djevler og demoner, dommedagsteorier og skjulte koder i Bibelen. I de arkeologiske ruinene av det sagnomsuste Babels tår gjør Beltø et sensasjonelt funn som snur opp ned på vår forestilling om Gud og Satan, himmel og helvete.

Medlemsvurdering:
Storkoste meg med boken. Forfatteren blander sammen historie, religion, mysterie, spenning og fiksjon på en fabelaktig måte som gjør boken til en "page turner"

May B. Odden

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
470
ISBN
9788234715693
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 13 cm
Priser
Rivertonprisen 2009
Serie
Bjørn Beltø 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

M
May B. Odden – 01.05.2017

– Storkoste meg med boken. Forfatteren blander sammen historie, religion, mysterie, spenning og fiksjon på en fabelaktig måte som gjør boken til en "page turner"

T
Tommy B. Andersen – 09.06.2016

– Lucifers evangelium.

G
Glad i bøker – 30.08.2009

– I boka "Lucifers evangelium" møter vi arkelogen Bjørn Beltø som har funnet et gammelt manuskript som han tror kan være Lucifers evangelium som har vært borte siden år 325. I farvannet av dette er flere mennesker blitt brutalt drept, og tømt for blod. En mystisk sekt er på jakt etter dokumentet, og alle som vet noe er i fare. Beltø begir seg ut i verden for å finne ut ev dette mysteriet, og her lurer det farer i fleng. Vi møter en verden av det okkulte og mystiske, og samtidig er historien spennede fortalt, på grensen til grøssende. Det var svært vanskelig å legge fra seg denne boka, måtte bare lese mer!

L
Leseeselet – 24.08.2009

– Arkeologen Bjørn Beltø smugler ut et gammelt manuskript fra Ukraina. Dokumentet viser seg å inneholde oppsikstvekkende opplysninger. Det mistenkes at manuskriptet kan være Lucifers evangelium som spår at Satans sønn snart vil vise seg. Beltø legger motvillig ut på en odyssé gjennom Europa for å finne sannheten bak det mystiske manuskriptet. På reisen finner han nye slags venner og kanskje kjærligheten, han løser gåter, finner skjulte skrifter, hemmelige stiftelser og graver opp funn som vil sjokkere verden. Etter seg har han en fundamentalistisk sekt som har søkt etter dette dokumentet siden kirkemøtet i Nikea. De har ingen hemninger for å få tak i dokumentet. Beltø og vennene hans opplever dramatiske hindre og spenningssitrende farer i jakten på manuskriptets betydning. Slutten er et overraskende fyrverkeri. Tom Egeland har tatt utgangspunkt i teologiske teorier og historiske fakta. Dette har han mikset med stor fantasi og fortellerglede. Historien byr på myter, historiske tilbakeblikk og interessante tolkninger av de ulike dokumentene. Bjørn Beltø er sær og sjarmerende, en enstelig, men sta antihelt jeg ønsker å treffe igjen.

K
KiteKath – 04.08.2009

– "Lucifers evangelium" oppfyller alle kriterier en god bok bør ha. Den griper deg fra første side, og holder på interessen din gjennom hele boka. Det dukker stadig opp nye ledetråder og overraskelser. I tillegg til hovedhistorien om Bjørn Beltø, har boken en parallell historie som flettes inn i hovedhistorien på et vis som man må ta av seg hatten for. Vi blir dradd med fra det ene landet til det andre og kjent med mange folk som tilsynelatende ikke er relevante for historien, men som plutselig blir det likevel. Boken er en typisk "må bare lese et kapittel til"-bok som man aldri klarer å legge fra seg. Det eneste minuset med boka er slutten, som gjorde at jeg satt igjen som et spørsmålstegn. Den er så totalt uventet at den egentlig ikke passer inn i boka i det hele tatt. Men boka er for god til å la det telle altfor mye. Egeland har skrevet en solid, spennende og til tider skummel bok, med et humoristisk språk som fortjener alle de gode kritikkene den har fått.

V
Veronika – 24.07.2009

– Lucifers evangelium er en veldig spennende og interessant bok som hele tiden overrasker! En herlig cocktail av forskjellige religioner, myter og overtro i tillegg til en gripende historie er det som gjør denne boka så bra. Selv om man får mange fakta om blant annet demonologi, er denne boka relativt lettlest. Det er en bok som de fleste vil like, men spesielt de som er interessert i, eller kan noe om religion fra før av, eller folk som leser mye krim. Det er tydelig at det er gjort mye research før denne boka ble skrevet, et stort pluss, slik at ting blir mer troverdig. Så absolutt en bok man bør lese!

C
Cia – 24.07.2009

– Hadde Tom Egeland vært amerikaner hadde denne boka blitt en internasjonal bestselger. Ja, den er så bra. Jeg hadde ikke lest noe av denne forfatteren tidligere og må si jeg ble meget positivt overrasket, og veldig imponert over at dette var norskprodusert. Ja, Norge har gode forfattere, men ikke innen denne sjangeren - ikke på denne måten! Jeg blir fristet til å trekke likhetslinjer til Dan Browns "Da Vinci-koden" og "Engler og Demoner", men egentlig burde Brown lese denne for å se hvordan det skal gjøres ... Vi følger en hovedfortelling og en bi-fortelling, og bi-fortellingen blir mer og mer interessant, og når den til slutt, på finurlig vis, glir over i hovedfortellingen syns jeg det var glimrende skrevet! Det vil si - glimrende helt til de siste 50 sidene eller så; for der tar boka en science fiction-aktig vending, som jeg egentlig ikke syns hørte hjemme noe sted. Det var skuffende og merkelig. Men fram til dit var det en helt fantastisk bok. Den bør absolutt leses, men gjør deg klar for en uventet og litt snedig avslutning.

i
indigo – 19.07.2009

– "Lucifers evangelium" er historien om den norske arkeologen Bjørn Beltø, som tilfeldigvis vikles inn i en kamp, på liv og død, om et eldgammelt manuskript - et manuskript med tilknytning til den falne engelen Lucifer og øvrige demoner. Historien knyttes også sammen mot hendelser som skjedde 40 år tidligere, da en italiensk professor forsvinner sporløst med sin unge datter - etter å ha vært i akkurat identisk situasjon som Beltø; forfulgt av en gruppe ekstremister som for enhver pris ønsker det mystiske manuskriptet. Boken er svært lettlest, kanskje vel lettlest; dialogen framstår iblant som litt barnslig og naiv, og enkelt beskrevet. Handlingen har en viss spenning i seg, men selv opplevde jeg at en slags irritasjon over hovedpersonens veikhet og anonymitet for hendelsesforløpet ødela mye av boken. Hovedpersonen blir mer som en biperson som tilfeldigvis bivåner det som skjer, og i tillegg opplevde jeg at hoppet mellom episoder og hendelser gikk altfor raskt; sceneskiftene blir litt for urealistisk gjennomført. Likevel, en ålreit bok med et fengende tema, som dessverre ikke leverer fullt ut.

T
TE – 01.07.2009

– Bjørn Beltø er tilbake, og antihelten fra "Sirkelens ende" og "Paktens voktere" svikter ikke denne ganger heller. Tom Egeland har skrevet en thriller med eventyrpreg som har et voldsommt driv fra start til slutt. Historien er skrevet med mange spenningstopper som gjør at du må lese videre og videre hele tiden. Her blir Beltø engasjert for å smugle et mystisk manuskrift ut av Kiev. Motvillig tar han på seg oppdraget, men manuskriptet, som kanskje er Satans eget evangelium, er jaktet av mange og Beltø havner nok en gang i stor fare. Boka følger samme oppbygging og skildrer de samme miljøene som "Paktens voktere", men det spiller ingen rolle. Boka er spennende fra start til slutt, og må bare leses!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lucifers evangelium:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Codex

Tom Egeland
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv