Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Metusalem-prosjektet

«Han er glimrende på både research og ideer. Det er kunnskapstett, interessant og underholdende. (...) uhyggelig spennende.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

I en arkeologisk utgravning forventer man å finne levninger av døde mennesker. I graven ligger også en som ikke har noe der å gjøre. Funnet av en drept kollega ryster Bjørn Beltø.

Les mer

169,-

429,- Spar: 260,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - krimbøker inntil -75 % Velg flere her

Det gudeliknende mennesket

Arkeologen Bjørn Beltø leder utgravningen av en vikinggrav ved et norsk høvdingsete i Borg. Det er høy stemning, for de har funnet et helt ekstraordinært skjelett. 

Ikke bare har den døde med seg en rekke verdifulle gjenstander – men levningene forteller også at den døde må ha vært oppsiktsvekkende høy, over 210 cm, da han levde. Rundt halsen har han et tungt gullsmykke, en såkalt valknute eller Odinsknute. Han må ha vært en fremtredende figur i sin samtid, og arkeologene jubler over funnet.

I Metusalem-prosjektet sender Tom Egeland sin arkeolog Bjørn Beltø ut på nye, farlige eventyr. Kan han være på sporet av selveste Odin?

Hvem var han og hvor levde han?
Beltø venter spent på resultatet av en prøve som skal gi svaret på hvor i verden den gamle vikingen levde. Han purrer stadig, men får beskjed om at resultatene er forsinket. Hva er det som skjer? Beltø blir irritert og bestemmer seg for å dra innom laboratoriet for å få en forklaring. Der finner han døra åpen og kollegaen Zoë hardt skadd.

På tokt til Vinland
Samtidig følger vi den gamle munken Benedictus di San Michele, som skriver sitt livs viktigste krønike. Skrivermunken var opprinnelig en trell som fulgte Leiv Eiriksson på ferden til Vinland for omtrent tusen år siden, ble omvendt til kristendommen og lærte seg å skrive. Krøniken hans er i realiteten en strengt hemmelig rapport til paven, og omhandler en usedvanlig høy og flott mann som er med på ferden til Vinland, men som Vatikanet mistenker for å være en annen enn han utgir seg for.

Herlig røverhistorie
Sammen med datteren Angelina kaster Bjørn Beltø seg ut i en etterforskning som blir et skremmende kappløp mot sterke krefter. Det viser seg at de har snublet over et mysterium der linjene trekkes mellom gammeltestamentlige myter, norrøn mytologi og hva som i bunn og grunn er menneskelig. For alle oss som elsker å la oss rive med av ren og skjær virkelighetsflukt, ispedd både kunnskap og filosofi, er Tom Egelands nye krimroman Metusalem-prosjektet en herlig leseopplevelse.

Medlemsvurdering:
Like spennende som de andre han har skrevet om Bjørn Beltø

Torgun Thorkildsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
456
ISBN
9788252593020
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8202591
Serie
Bjørn Beltø 10

Medlemsblad

Om forfatteren

Tom Egeland (f. 1959) er tidligere journalist. Egelands populære, bestselgende thrillere er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Mest kjent er han for spenningsromanene om Bjørn Beltø. Egeland har mottatt en rekke  litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen Katakombens hemmelighet.

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Han er glimrende på både research og ideer. Det er kunnskapstett, interessant og underholdende. (...) uhyggelig spennende.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemmers vurdering

M
Marianne, bokbloggen ebokhyllami – 01.02.2023

– Bjørn Beltø fenger godt fremdeles, selv om Egeland øser litt vel mye på med informasjon. Det som trakk mest ned var likevel ny innleser, som definitivt ikke fungerte for meg. Dessverre.

P
Per Ove – 28.09.2022

– Tom Egeland skuffer sjelden, og dette var nok en spennende og morsom bok i Beltø-universet. Bra tempo i storyen, og overraskende vendinger underveis. Så les boken - ikke hør lydboken!! Ny oppleser er (dessverre) katastrofal, så det blir ikke flere Beltø'er på meg. Hørte også den forrige, men nå er det stopp!

B
Bjørn Andersen – 28.07.2022

– Interessant og svært godt «plott». Synes boka og dramaturgien holder seg nesten helt til mål. Slutten blir noe «enkel». Men boka er god med interessant bruk av historisk materiale. Skulle bare ønsket en avslutning som lot leseren sitte igjen med en følelse av noe ubesvart

F
Frode Skomsøy – 27.07.2022

– Kjempespennede

R
Roald – 27.07.2022

– Godt skrevet og lettlest. Imponerende tillegg med diverse tilleggsopplysninger. Fint driv i historien og spenning hele veien.

J
Johnny Ulvan – 27.07.2022

– Godt skrevet om menneskers galskap

J
Johnny Ulvan – 27.07.2022

– Interessante teorier. God underholdning.

G
Geir M – 26.07.2022

– Spennende som alltid, og ikke sp veldig overraskende at Beltø løser det hele 😀

T
Torgun Thorkildsen – 26.07.2022

– Like spennende som de andre han har skrevet om Bjørn Beltø

j
jgs – 26.07.2022

– Avhengighetsskapende! Går vel ikke lei av dette.

K
Kari Rydland – 26.07.2022

– Er ikke ferdig enda, men så lengst kjempebra og krevende! 😊

L
Laila – 26.07.2022

– Engasjerende bok! Jeg er av de som "studerer ved siden av" når jeg leser en bok, og her må jeg si jeg både lærte noe, og fikk enda flere spørsmål å gruble på.

A
A – 26.07.2022

– Egeland tar oss med på en reise tilbake i tid, en arkeologisk utgraving avdekker et kjempe skjelett. Hvem var dette en Norrøn Gud, en kjempe eller noe helt annet. I denne boken avdekker Beltø historien bak skjelettet, i samarbeid med sin datter, de avdekker bit for bit av mysteriumet ikke ulik en arkeolgisk utgraving

J
Jenta – 28.06.2022

– Endelig ny bok, spennende som alltid

Oppdag mer

Bøker som ligner på Metusalem-prosjektet:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Codex

Tom Egeland
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-
Hitra
Ny!

Hitra

Samuel Bjørk
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv