Meny
Tom Egeland: Metusalem-prosjektet
Metusalem-prosjektet - Tom Egeland

Metusalem-prosjektet

Serie: Bjørn Beltø 10

«Han er glimrende på både research og ideer. Det er kunnskapstett, interessant og underholdende. (...) uhyggelig spennende.»

, Dagbladet

I en arkeologisk utgravning forventer man å finne levninger av døde mennesker. I graven ligger også en som ikke har noe der å gjøre. Funnet av en drept kollega ryster Bjørn Beltø.

Les mer
Bestselgende forfatter
Drap
Etterforskning
Historie
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Det gudeliknende mennesket

Arkeologen Bjørn Beltø leder utgravningen av en vikinggrav ved et norsk høvdingsete i Borg. Det er høy stemning, for de har funnet et helt ekstraordinært skjelett. 

Ikke bare har den døde med seg en rekke verdifulle gjenstander – men levningene forteller også at den døde må ha vært oppsiktsvekkende høy, over 210 cm, da han levde. Rundt halsen har han et tungt gullsmykke, en såkalt valknute eller Odinsknute. Han må ha vært en fremtredende figur i sin samtid, og arkeologene jubler over funnet.

I Metusalem-prosjektet sender Tom Egeland sin arkeolog Bjørn Beltø ut på nye, farlige eventyr. Kan han være på sporet av selveste Odin?

Hvem var han og hvor levde han?
Beltø venter spent på resultatet av en prøve som skal gi svaret på hvor i verden den gamle vikingen levde. Han purrer stadig, men får beskjed om at resultatene er forsinket. Hva er det som skjer? Beltø blir irritert og bestemmer seg for å dra innom laboratoriet for å få en forklaring. Der finner han døra åpen og kollegaen Zoë hardt skadd.

På tokt til Vinland
Samtidig følger vi den gamle munken Benedictus di San Michele, som skriver sitt livs viktigste krønike. Skrivermunken var opprinnelig en trell som fulgte Leiv Eiriksson på ferden til Vinland for omtrent tusen år siden, ble omvendt til kristendommen og lærte seg å skrive. Krøniken hans er i realiteten en strengt hemmelig rapport til paven, og omhandler en usedvanlig høy og flott mann som er med på ferden til Vinland, men som Vatikanet mistenker for å være en annen enn han utgir seg for.

Herlig røverhistorie
Sammen med datteren Angelina kaster Bjørn Beltø seg ut i en etterforskning som blir et skremmende kappløp mot sterke krefter. Det viser seg at de har snublet over et mysterium der linjene trekkes mellom gammeltestamentlige myter, norrøn mytologi og hva som i bunn og grunn er menneskelig. For alle oss som elsker å la oss rive med av ren og skjær virkelighetsflukt, ispedd både kunnskap og filosofi, er Tom Egelands nye krimroman Metusalem-prosjektet en herlig leseopplevelse.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 456
ISBN: 9788252593020
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8202591
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Tom Egeland (f. 1959) er tidligere journalist. Egelands populære, bestselgende thrillere er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Mest kjent er han for spenningsromanene om Bjørn Beltø. Egeland har mottatt en rekke  litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen Katakombens hemmelighet.