Min side Kundeservice Bli medlem

Opprinnelse

en Robert Langdon-thriller

«Romanen er samtidig et klart løft målt opp mot forfatterens forrige utgivelse, den forpustede og anstrengte Inferno. Det kan rett og slett virke som om Brown har funnet formen og roen samtidig, den dybdesøkende ettertenksomheten som skal til for å komponere en historie som selv om den er trygt forankret i underholdningslitteraturens støpeform, har adskillig å by på, og som kombinerer klassisk konstruert spenning og et fascinerende idéinnhold.»

Aftenposten

Robert Langdon, professor i symbologi og religiøs ikonografi ved Harvard, ankommer det ultramoderne Guggenheim-museet i Bilbao for å være til stede ved en viktig kunngjøring. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Utsolgt

En oppdagelse av enestående betydning for vitenskapen skal avsløres ved en storslått seremoni. Kveldens vert er sagnomsuste Edmond Kirsch, en førti år gammel milliardær og futurist. Han er kjent for å stå bak en rekke blendende teknologiske oppfinnelser, og for å ha kommet med modige, nesten dumdristige spådommer.  


"Jeg husker da Da Vinci-koden kom ut. Jeg leste hele i én jafs, helt oppslukt. Denne gangen er Robert Langdon tilbake, akkurat som vi liker det, på flukt fra skumle motstandere, og med usvikelig los, peilet inn på Sannheten, med stor S. Dette er deilig drømme seg bort-lesing!"


Kontroversielle funn
Kirsch var en av Robert Langdons første studenter ved Harvard for tjue år siden, og han er nå i ferd med å avsløre et helt oppsiktsvekkende forskningsresultat. Selv er han overbevist om at den nye forskningen besvarer ikke mindre enn to av de grunnleggende spørsmålene rundt det å være menneske: Hvor kommer vi fra? Og hvor skal vi? Presentasjonen er ytterst original, og både Langdon og de flere hundre tilskuerne sitter som trollbundet og følger med. Langdon skjønner raskt at funnene er langt mer kontroversielle enn han hadde klart å forestille seg. 


Kaos
Kvelden bærer preg av å være sømløst planlagt, med alt fokus rettet mot presentasjonen - før det bryter ut totalt kaos. Alle flykter hals over hode, og Kirschs storslåtte oppdagelse står i fare for å gå i glemmeboka før den egentlig har rukket å bli kjent. Stilt overfor en truende fare, vakler Langdon ut for å prøve å komme seg ut av Bilbao. Sammen med ham er Ambra Vidal, den elegante museumsdirektøren som hadde samarbeidet med Kirsch om kveldens begivenhet. 


Flukten
Sammen flykter de til Barcelona på en farefull ferd for å finne et kryptisk passord som vil gi adgang til Kirschs hemmelighet. Langdon og Vidal navigerer i mørke irrganger av glemt historie og fanatisk religion. De anstrenger seg for å unngå en plaget motstander som synes å vite alt de foretar seg, og som tilsynelatende henter sin makt direkte fra Spanias kongehus. Det er også tydelig at de gjør hva som helst for å hindre at Edmond Kirschs oppdagelse blir kjent. 


Dan Browns mest underholdende bok til nå
Langdon og Vidal følger en sti som bare er synlig for dem som vet hva de ser etter, merket med moderne kunstverk og gåtefulle symboler. De avdekker spor som i siste instans bringer dem ansikt til ansikt med Kirschs sjokkerende avsløring - og med sannheten, som så lenge har vært skjult for oss ... 

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bazar
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
492
ISBN
9788202562496
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Origin
Format
22 x 14 cm
Nr
8110409
Serie
Robert Langdon 5

Om forfatteren

Dan Brown (f. 1964) - bøkene hans er solgt i mer enn 200 millioner eksemplarer verden over, oversatt til 56 språk. I 2005 utropte Time Magazine Dan Brown til en av de hundre mest innflytelsesrike menneskene i verden, for å «holde forlagsbransjen flytende, fornye interessen for Leonardo da Vinci og tidlig kristen historie, samt å skape masseturisme til Paris og Roma.»

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Romanen er samtidig et klart løft målt opp mot forfatterens forrige utgivelse, den forpustede og anstrengte Inferno. Det kan rett og slett virke som om Brown har funnet formen og roen samtidig, den dybdesøkende ettertenksomheten som skal til for å komponere en historie som selv om den er trygt forankret i underholdningslitteraturens støpeform, har adskillig å by på, og som kombinerer klassisk konstruert spenning og et fascinerende idéinnhold.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

A
Anita – 29.01.2018

– Handlingen dreier seg om en forsker som hevder han har funnet løsningen på "hvor menneskene kommer fra" og "hvor vi går videre". Det blir en diskusjon rundt den vitenskapelige oppfatningen om "big bang" og det at Gud skapte Adam og Eva som deretter befolket jorden. Hovedpersonen i boka hevder at ingen av delene er riktige, og at han har funnet et annet svar på hvordan vi ble til. Han hevder han har beviset. Vitenskapsmenn, religiøse ledere, kongehus og media venter i spenning på å høre om hans oppdagelse. Jeg hadde store forventninger til boka da jeg er kjempestor fan av Dan Browns tidligere bøker (og filmatiseringene som er gjort). Boka er bra, men jeg synes ikke den nådde helt til topps. Det manglet liksom bittelitt. Jeg følte at jeg ikke ble like "revet med" av handlingen her, som jeg har gjort i hans tidligere bøker. Det startet veldig bra med høy spenning, men deretter ble det dessverre noen dødpunkter i boka. Helt på slutten løftet det seg igjen, og avslutningen var spennende. Jeg vil selvfølgelig anbefale å lese boka, spesielt om du liker de tidligere historiene om Professor Robert Langdon.

J
John Horntvedt – 08.01.2018

– Litt langdryg i perioder, men allikevel en story du bare må få med deg slutten på. Og etter at du er ferdig sitter du igjen med en rar følelse av at du ikke har fått noen svar, men en bevisstgjøring på de farene som ligger i den daglige bruken av teknologien. En bok å anbefale...

E
Evelyn Giseth – 04.01.2018

– Spennende bok, anbefales.

T
Taz Berger – 12.12.2017

– Hmmmm.......vet ikke om den er god eller ikke. Hvis man leser denne som første bok av Dan Brown er den sikkert drivende god, men jeg sitter igjen med en følelse av jeg har lest den før. Samme følelsen hadde jeg etter Inferno. Kanskje på tide å komme opp med ett annet komplott enn om religiøse skrifter etc. Vet ikke hvem som skriver best av Dan Brown og Tom Egeland, men skulle tro de satt i samme rom og delte ideer!!

A
Anne-Lynn – 03.12.2017

– Som alle bøkene til Dan BROWN er den meget godt skrevet. Venter bare med glede til neste bok

T
Tommy B. Andersen – 22.11.2017

– Opprinnelse.

M
May-Britt – 15.11.2017

– Første 3/4 av boka var spennende. Noe tung mot slutten. Har opplevd Dan Brown bedre tidligere.

O
Ole Johs. – 08.11.2017

– Fengende, men Brown har vært bedre tidligere.

A
Ann Kristin Berger – 08.11.2017

– Utrolig spennende! Som de andre bøkene han har gitt ut. Klarer nesten ikke å legge den vekk!

K
Kari Skogsrud – 08.11.2017

– Opprinnelse

K
Kari Skogsru – 08.11.2017

– Opprinnelse

M
Magne Gåsland – 08.11.2017

– Opprinnelse

S
Solveig – 08.11.2017

– Boka engasjerer fra f ørste side. Som alltid kobler Dan Brown religion, teknologi, fremtid og fortid. Spennende hele veien gjennom, men litt tam avslutning.

B
Bjørn Alvær – 08.11.2017

– Noe stakato skrevet , ikke den beste boken

N
Nina Enes Kristoffersen – 03.11.2017

– Spennende og underholdene😀

N
Nina Enes Kristoffersen – 03.11.2017

– Spennende og underholdene bok😀

H
Hanne – 25.10.2017

– Jeg leste denne i engelsk utgave, og synes den hadde en del driv, men også at den bar preg av at alt foregår i de mest kjente sightseeingsmålene i Bilbao, Barcelona og Madrid. Igjen er Robert Langdon og en vakker, litt yngre kvinne på full fart gjennom storbyer, mens skurkene er på jakt etter dem. Igjen skjønner Langdon det ingen andre skjønner. Dermed blir det litt klisjéaktig. Jeg synes også historien om en fiktiv kongefamilie var litt sær og på siden. En gammel erkekonservativ konge som ligger for døden og en ugift prins Julián som i tillegg er enebarn? Jeg kjenner Spania bedre enn Italia, derfor er jeg kanskje mer kritisk til denne boka enn til Da Vinci-koden. Brown har ikke spesielt godt språk, og noen ganger gjentar han seg selv, slik at man får inntrykk av at han skriver manus til en film med reklamepauser. Det mest interessante er foredraget til Edmond Kirsch! Dette er ikke stor litteratur, men grei underholdning.

K
K.K.O – 10.10.2017

– en av beste til Dan Brown

Oppdag mer

Bøker som ligner på Opprinnelse:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Codex

Tom Egeland
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Sekten

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
 
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Funnet
Ny!

Funnet

Harlan Coben
Innbundet 
384,- 439,-
 

Logg inn

Handlekurv