Min side Kundeservice Bli medlem

Opprinnelse

en Robert Langdon-thriller

«Romanen er samtidig et klart løft målt opp mot forfatterens forrige utgivelse, den forpustede og anstrengte Inferno. Det kan rett og slett virke som om Brown har funnet formen og roen samtidig, den dybdesøkende ettertenksomheten som skal til for å komponere en historie som selv om den er trygt forankret i underholdningslitteraturens støpeform, har adskillig å by på, og som kombinerer klassisk konstruert spenning og et fascinerende idéinnhold.»

Aftenposten

Ny bok om Robert Langdon, ekspert på religiøs symbologi, lanseres internasjonalt 3. oktober. Dan Brown har solgt mer enn 200 millioner bøker verden over, og bøkene hans er oversatt til 56 språk. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Ny bok om Robert Langdon, ekspert på religiøs symbologi, lanseres internasjonalt 3. oktober. Dan Brown har solgt mer enn 200 millioner bøker verden over, og bøkene hans er oversatt til 56 språk.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bazar
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202573133
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Origin
Serie
Robert Langdon 5

Les utdrag

Åpne e-bokutdrag her

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Romanen er samtidig et klart løft målt opp mot forfatterens forrige utgivelse, den forpustede og anstrengte Inferno. Det kan rett og slett virke som om Brown har funnet formen og roen samtidig, den dybdesøkende ettertenksomheten som skal til for å komponere en historie som selv om den er trygt forankret i underholdningslitteraturens støpeform, har adskillig å by på, og som kombinerer klassisk konstruert spenning og et fascinerende idéinnhold.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

A
Anita – 29.01.2018

– Handlingen dreier seg om en forsker som hevder han har funnet løsningen på "hvor menneskene kommer fra" og "hvor vi går videre". Det blir en diskusjon rundt den vitenskapelige oppfatningen om "big bang" og det at Gud skapte Adam og Eva som deretter befolket jorden. Hovedpersonen i boka hevder at ingen av delene er riktige, og at han har funnet et annet svar på hvordan vi ble til. Han hevder han har beviset. Vitenskapsmenn, religiøse ledere, kongehus og media venter i spenning på å høre om hans oppdagelse. Jeg hadde store forventninger til boka da jeg er kjempestor fan av Dan Browns tidligere bøker (og filmatiseringene som er gjort). Boka er bra, men jeg synes ikke den nådde helt til topps. Det manglet liksom bittelitt. Jeg følte at jeg ikke ble like "revet med" av handlingen her, som jeg har gjort i hans tidligere bøker. Det startet veldig bra med høy spenning, men deretter ble det dessverre noen dødpunkter i boka. Helt på slutten løftet det seg igjen, og avslutningen var spennende. Jeg vil selvfølgelig anbefale å lese boka, spesielt om du liker de tidligere historiene om Professor Robert Langdon.

J
John Horntvedt – 08.01.2018

– Litt langdryg i perioder, men allikevel en story du bare må få med deg slutten på. Og etter at du er ferdig sitter du igjen med en rar følelse av at du ikke har fått noen svar, men en bevisstgjøring på de farene som ligger i den daglige bruken av teknologien. En bok å anbefale...

E
Evelyn Giseth – 04.01.2018

– Spennende bok, anbefales.

T
Taz Berger – 12.12.2017

– Hmmmm.......vet ikke om den er god eller ikke. Hvis man leser denne som første bok av Dan Brown er den sikkert drivende god, men jeg sitter igjen med en følelse av jeg har lest den før. Samme følelsen hadde jeg etter Inferno. Kanskje på tide å komme opp med ett annet komplott enn om religiøse skrifter etc. Vet ikke hvem som skriver best av Dan Brown og Tom Egeland, men skulle tro de satt i samme rom og delte ideer!!

A
Anne-Lynn – 03.12.2017

– Som alle bøkene til Dan BROWN er den meget godt skrevet. Venter bare med glede til neste bok

T
Tommy B. Andersen – 22.11.2017

– Opprinnelse.

M
May-Britt – 15.11.2017

– Første 3/4 av boka var spennende. Noe tung mot slutten. Har opplevd Dan Brown bedre tidligere.

O
Ole Johs. – 08.11.2017

– Fengende, men Brown har vært bedre tidligere.

A
Ann Kristin Berger – 08.11.2017

– Utrolig spennende! Som de andre bøkene han har gitt ut. Klarer nesten ikke å legge den vekk!

K
Kari Skogsrud – 08.11.2017

– Opprinnelse

K
Kari Skogsru – 08.11.2017

– Opprinnelse

M
Magne Gåsland – 08.11.2017

– Opprinnelse

S
Solveig – 08.11.2017

– Boka engasjerer fra f ørste side. Som alltid kobler Dan Brown religion, teknologi, fremtid og fortid. Spennende hele veien gjennom, men litt tam avslutning.

B
Bjørn Alvær – 08.11.2017

– Noe stakato skrevet , ikke den beste boken

N
Nina Enes Kristoffersen – 03.11.2017

– Spennende og underholdene😀

N
Nina Enes Kristoffersen – 03.11.2017

– Spennende og underholdene bok😀

H
Hanne – 25.10.2017

– Jeg leste denne i engelsk utgave, og synes den hadde en del driv, men også at den bar preg av at alt foregår i de mest kjente sightseeingsmålene i Bilbao, Barcelona og Madrid. Igjen er Robert Langdon og en vakker, litt yngre kvinne på full fart gjennom storbyer, mens skurkene er på jakt etter dem. Igjen skjønner Langdon det ingen andre skjønner. Dermed blir det litt klisjéaktig. Jeg synes også historien om en fiktiv kongefamilie var litt sær og på siden. En gammel erkekonservativ konge som ligger for døden og en ugift prins Julián som i tillegg er enebarn? Jeg kjenner Spania bedre enn Italia, derfor er jeg kanskje mer kritisk til denne boka enn til Da Vinci-koden. Brown har ikke spesielt godt språk, og noen ganger gjentar han seg selv, slik at man får inntrykk av at han skriver manus til en film med reklamepauser. Det mest interessante er foredraget til Edmond Kirsch! Dette er ikke stor litteratur, men grei underholdning.

K
K.K.O – 10.10.2017

– en av beste til Dan Brown

Oppdag mer

Bøker som ligner på Opprinnelse:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Codex

Tom Egeland
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv