Min side Kundeservice Bli medlem

Sirkelens ende

roman

Under en arkeologisk utgravning i Østfold avdekkes et to tusen år gammelt relikvieskrin av gull. Skrinet rommer en hemmelighet som vil endre verdenshistorien. En mystisk sekt forsøker å sikre seg skrinet. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Under en arkeologisk utgravning i Østfold avdekkes et to tusen år gammelt relikvieskrin av gull. Skrinet rommer en hemmelighet som vil endre verdenshistorien. En mystisk sekt forsøker å sikre seg skrinet. Men de forregner seg. De overser Bjørn Beltø - arkeolog og albino. Han reiser ut i verden for å løse skrinets gåte.

Medlemsvurdering:
Ja, i Sirkelens ende det er mye som kan minne om Da Vinci-koden. Men boka til Tom Egeland kom ut sirka to år før, og har etter min mening et mye bedre språk!

Knut Tore Sætre

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
394
ISBN
9788234715686
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 13 cm
Serie
Bjørn Beltø 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

S
Siss – 21.07.2020

– Bra

T
Tor Åge Huse – 19.09.2019

– sympatisk og artig (!) hovedperson med arkeologisk tema og ikke minst interessant stoff om religionshistorien som bør interessere alle som har et visst minimum interesse for dannelsen av den kristne trosarven og en passende dose med kontroversielt stoff som krydrer opp fortellingen som Beltøs forfølgere står for....kan absolutt anbefale boken til alle som liker bøker med temaer som forfatteren her skriver om.

S
Smith – 05.03.2019

– Boka er helt grei. men den virket som om forfatteren hadde fått beskjed om at det måtte legges til flere kapitler på slutten av boka, eller at forfatteren plutselig bestemte seg for at det skulle bli en serie. Noe som og skuffet meg var selve kvalitet på boka. Den datt fra hverandre etter kort tid. Sidene løsnet rett og slett fra margen.

K
Knut Tore Sætre – 24.01.2018

– Ja, i Sirkelens ende det er mye som kan minne om Da Vinci-koden. Men boka til Tom Egeland kom ut sirka to år før, og har etter min mening et mye bedre språk!

R
RL – 01.02.2016

– God bok, grei underholdning.

x
xx – 31.10.2008

– Som så mange andre ble jeg helt fengslet av Dan Browns bøker. Jeg ble anbefalt av en venninne å lese "Sirkelens ende", siden denne skulle ligne på Browns bøker og ikke minst være like god. Må nok innrømme at jeg ble litt skuffet. Boken var helt grei, men jeg ble nok ikke helt fengslet av den. Følte at handlingen til tider stoppet litt opp. Et pluss har boken, nemlig at den er svært realistisk. Egeland har gjort et bra forarbeid. Til tider måtte jeg stoppe opp og tenke nøye gjennom hva jeg nettopp leste. Om det virkelig kan være sant. Slutten på boken kunne derimot ha vært bedre.

E
Ellen – 06.09.2005

– For over 20 år siden leste jeg litt i en dokumentarbok (Hellig blod, hellig gral) som rettet et kritisk blikk på Jesu liv, hans korsfestelse, død og Det nye testamentets tilblivelse. Det var først da jeg leste 'Sirkelens ende' jeg skjønte hvilken stor konspirasjonsteori som kunne veves ut av dette.
Arkeologen Bjørn Beltø får en flik av denne teorien i fanget, da han kommer over et relikvieskrin under en utgraving på Værne kloster. I jakten på å finne ut hva skrinet inneholder, forfølges han av SIS - en vitenskapelig organisasjon med base i London. Innholdet kan sette hele den kristne verden på hodet! Det blir et møte med gamle arkiver, hellige manuskripter, myter, hemmelige broderskap, sin egen families fortid og en damehistorie.
Forfatteren klarer mesterlig å koble kriminalgenren med teologi og udokumenterte Jesusteorier. Spenningsmessig er den som en krimbok, men store deler fremstår som samtaler mellom Beltø og mennesker som har et eller annet forhold til gullskrinet. På et finurlig vis flettes livene til bokas personer inn i hverandre og i historien for 2000 år siden. Erik Hivjus oppleserstemme forsterker hovedpersonens væremåte.
Herr Beltøs tørrvittige kommentarer gjør at jeg gleder meg til et snarlig gjensyn.

H
HV – 01.06.2005

– Ei spennande og fengslande bok som du vert fanga inn i. Handlinga er henta frå ein arkeologist utgravning ved Værne kloster. Me følgjer Bjørn Beltø som er observatør ved ei utgravning. Arkelogane finn eit skrin, og det er her alt startar. Bjørn Beltø undrar seg mykje over kva som er oppi skrinet, men ingen vil fortelje han det. Det er nettopp dette som gjer det så utrulig spennande. I "Sirkelens ende" skjer det noko heile tida. Såleis vert det vanskeleg å leggje boka frå seg.
Vert du freista til å lesa ho, så får du deg nokon overaskelsar også på vegen. Det er absolutt ei bok som held det ho lovar; God krim på det beste!

L
Lene da – 01.05.2005

– "Sirkelens ende" kan man ikke la være å sammenligne med Dan Browns "Da Vinci-koden". Begge bøkene omhandler for eksempel en hemmelighet som kan forandre kristendommen slik vi kjenner den i dag. Men "Sirkelens ende" ble faktisk skrevet FØR "DaVinci-koden". Så er det sagt. Denne boken fant jeg tilfeldig da jeg satt og kikket på Maos internettsider. Jeg ble nysgjerrig og bestilte den. Det angrer jeg ikke på! "Sirkelens ende" omhandler arkeologen Bjørn Beltø som er obervatør ved en arkeologisk utgravning på Værne Kloster. Her finner utgraverne et gullskrin som Beltø stjeler for å verne fra å bli fraktet til utlandet.
Videre bygger historien på hans streven etter å finne ut hva skrinet inneholder, samtidig som han har internasjonale forskere i hælene. Boken er utrolig spennende, og har også små morsomme øyeblikk. En leseropplevelse som jeg anbefaler på det varmeste! Toppkarakter!

h
hibern – 19.04.2005

– Til trass for eksamen om ein månad, oppgåver som skulle vore innlevert - denne boka gjekk det ikkje an å leggje frå seg!
Etter funnet av eit gullskrin i ei utgraving i Noreg fylgjer den sta arkeologen Beltø spora tilbake gjennom Europa på leit etter svar på kva skrinet kunne innehalde. Pengesterke motstandarar legg kjeppar hjula for han, noko som gjer Beltø endå meir oppsett på å få svar på kva skatt som ligg i skrinet. Utan å røpe for mykje kan eg sei at denne boka er noko av det beste eg har lese, og den gav nye perspektiv på fortid og framtid.

L
L. – 13.04.2005

– Etter at jeg hadde lest ,,Da Vinci Koden” med stor iver ble jeg anbefalt å lese denne boken. Etter å ha lest omtaler om denne boken fikk jeg meget store forventninger, men når jeg leste boken må jeg innrømme at jeg ble litt skuffet. Jeg synes boken både var litt tørr og kjedelig. Men jeg beundrer allikevel Tom Egeland, for skal man skrive en sånn her type bok må man sitte inne med mye kunnskaper om det man skriver om, og det gjør virkelig Egelund. Samtidig er det veldig spennende at handlingen foregår i her i Norge, noe som gjør det lettere å leve seg inn i historien.
Hvis du likte ,,Da Vinci Koden” og andre lignende bøker kan jeg absolutt anbefale denne boken. Men ikke sitt med forventninger om at den skal bli like spennende for da kan du fort bli skuffet, slik jeg ble.

L
L. – 13.04.2005

– Etter at jeg hadde lest ,,Da Vinci Koden” med stor iver ble jeg anbefalt å lese denne boken. Etter å ha lest omtaler om denne boken fikk jeg meget store forventninger, men når jeg leste boken må jeg innrømme at jeg ble litt skuffet. Jeg synes boken både var litt tørr og kjedelig. Men jeg beundrer allikevel Tom Egeland, for skal man skrive en sånn her type bok må man sitte inne med mye kunnskaper om det man skriver om, og det gjør virkelig Egelund. Samtidig er det veldig spennende at handlingen foregår i her i Norge, noe som gjør det lettere å leve seg inn i historien.
Hvis du likte ,,Da Vinci Koden” og andre lignende bøker kan jeg absolutt anbefale denne boken. Men ikke sitt med forventninger om at den skal bli like spennende for da kan du fort bli skuffet, slik jeg ble.

b
basto – 28.03.2005

– Arkeologen Bjørn Beltø; albino av utsende og stor tilhenger av vegetarismen, får i oppdrag å overvåke et arkeologisk utgraving ved Værne kloster i Østfold ledet av den kjente engelske arkeologen og professor Graham Llyleworth på vegne av SIS. Men Beltø finner fort ut at meningen med utgravingen er noe helt annet enn det de går ut med og særlig når en svart boks med noe hemmelig i blir så å si 'kidnappet' uten at de reglene for nytt funn blir fulgt. Han bestemmer seg for å finne ut hvorfor det er så viktig å holde boksen så hemmelig og tar den fra dem. Noe som sender han ut på en lang og eventyrlig reise. Underveis må han slite med sine egene problemer også.
¿Sirkelens ende¿ er velskrevet, spennende og tenkende bok. Boka er bygget som en krim bok i en første delen, deretter som en delvis faktabok i samtaleform i andre del og siste del tilbake til en krim bok. I tillegg gir boka opplysninger om mange teorier om Jesus, særlig rundt korsfestelsen. Mange nye og ukjente kilder blir nevnt her, dermed får du tips om en del videre lesning. Etter min mening er boka den ved siden av Halvbroren som vi best bli husket av norske romaner fra første 10-år av den nye 1000 året. Anbefales!

K
Kårni – 28.02.2005

– Påstand 1: Mange lovende bøker ligger kun og samler støv i bokhandelen etter sin første utgivelse.
Påstand 2: Noen bøker dras frem igjen på grunn av heldige omstendigheter.
Sirkelens ende er offer for min første påstand, og heldig utvalgt for andre påstand. Bokas sjanger kom ut på et tidspunkt 3 år for tidlig. Jeg var selv en a v de som ikke hadde hørt om boka før den plutselig ble publisert i nytt forlag denne vinteren. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg tatt ham som en hermegås av DaVinci-koden. Men så viser det seg jo at boka er skrevet flere år før!
Jeg er veldig glad på Egelands vegne at en så god bok kommer til syne igjen, for jeg vil kategorisere den som en av de 10 beste moderne norske bøkene jeg har lest. Den er absolutt på linje med DaVinci-koden. Spennende hovedperson, spennende plot, og en del morsomme hypoteser vedrørende vitenskap og religion.

S
Sunny – 16.02.2005

– Denne bokens hovedperson er Bjørn Beltø, albino, arkeolog og en slags norsk indiana jones. En stille, nevrotisk mann som får et mysterie kastet i sine bleke hender. Boken tar for seg tema som er berørt i den kanskje mer kjente "Da Vinci koden" av Dan Brown. Likevel er "Sirkelens ende" en bok som kanskje rører oss mer. Den beskriver en uvanlig manns kamp mot ytre og ikke minst indre demoner. Hva befinner seg inne i skrinet som ble funnet på Værne Kloster? Var Bjørn Beltøs fars død en ulykke? Hvem er mennene som stille og snikende jager Bjørn på hans reise i skrinets fotefar? Dette er en bok som går dypt der "Da Vinci koden" skummer overflaten. Dette er en bok som sår tvil om opplysninger menneskeheten har holdt for sanne i årtusener. Dette er en bok du bør lese.

B
Bakrus – 19.01.2005

– Fra jeg åpnet Sirkelens ende, til siste bokstav forsvant inn i hukommelsen, satt jeg personlig rekord i boksluking. Dette er virkelig boken du bare ikke klarer å legge fra deg. Til tross for å være en thriller hvor ikke annet lovbrudd, enn brudd på kulturminneloven blir begått, syder det av spenning på jakt etter et eldgammelt skrin, med et innhold kun kjent av noen veldig få. Og de forteller det ikke uten videre. Jakten gjennom kjente og ukjente miljøer, gjør boka nær og spennende, samtidig som det over-hellige og myteomspunnende, appelerer til alle barndomsdrømmene om at arkeologi er mer enn å grave meningsløst i jorda med en pinsett. Hovedpersonens mørke tilværelse, både til sinns og med tilværelsene, gir en ekstra tøff dimensjon til denne motorveien av en spenningsbok.

l
lirielle – 26.12.2004

– Tom Egeland har med "Sirkelens ende" skrevet nok en utrolig bra roman. Etter at noen anbefalte meg "Åndebrettet" av samme forfatter har jeg slukt alt jeg har kommet over av Egeland. "Sirkelens ende" er noe av det beste jeg har lest på lenge. Personene er levende, miljøskildringene helt fantastiske og spenningenskurven bare stiger og stiger. Romaner som tar opp nye teorier omkring kristendommen har vært det store i 2004. Den mest kjente er nok "Da Vinci-koden". Den grep meg. "Sirkelens ende" grep meg mer. Både pga den levende skrivestilen, men også fordi den er skrevet i 2001 - 3 år FØR Dan Browns "Da Vinci-koden". Hvorfor er dette interessant? Jo, fordi noen av de samme teoriene er fremsatt. Og leser du begge bøkene virker det som om de på en måte glir inn i hverandre. Leste Dan Brown "Sirkelens ende" før han skrev "Da Vinci-koden"? :) Absolutt lesbar! Toppkarakter.

-
-ende – 19.12.2004

– Takket være fenomenet "DaVinci-koden" får "sirkelens ende" en ny sjanse på bokmarkedet. Det fortjener den siden den gikk forholdsvis stille i dørene da den kom i 2001. Arkeologen Bjørn Beltø skal være observatør til utgravingene ved et norsk kloster, men når man finner et skrin og de som står for utgravingen går av skaftet, fatter vår mann mistanke. Han tilraner seg skrinet og jakten er i gang. Jakten på skrinet, innholdet og hva kirken skjuler. Vi presenteres for mange teorier som angår urkirken og selveste Jesus. Disse teoriene er jo for så vidt fasinerende, men det som løfter boka er vår helts morsomme og artige kommentarer. Vel, helt er feil siden Beltø er en skikkelig antihelt. Håper at "sirkelens ende" kan gi deg lyst til å lese "Trollspeilet" og "stien mot fortiden" av samme forfatter. Det fortjener de like mye.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sirkelens ende:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Codex

Tom Egeland
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv