Min side Kundeservice Bli medlem

Sølvmyntene

«Tom Egeland har holdt sin arkeologiprofessor Bjørn Beltø skjult for oss alt for lenge. Nå er han endelig tilbake og det i bedre form enn noen gang.»

Tor Hammerø, Nettavisen

30 sølvmynter og et forræderi. Et 2000 år gammelt brev skrevet av Pontius Pilatus forsvinner under dramatiske omstendigheter. Arkeolog Bjørn Beltø får det farlige oppdraget med å finne brevet.

 

 

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

På sporet av Judas

Endelig er Bjørn Beltø tilbake, og han er i storform!

En konservator blir drept, og et verdifullt 2000 år gammelt pergament som omhandler Judas Iskariot, forsvinner. Bjørn Beltø får den ikke helt ufarlige oppgaven med å finne det igjen.

Med ærefrykt legger den italienske konservatoren til rette for fotografering av et svært skjørt og historisk sett uhyre verdifullt dokument. Idet han skal til å ta bilder, kommer det en truende mann inn i rommet. Konservatoren rasker med seg det viktigste og løper. Han kommer ikke langt – og dokumentet er borte.

Mange interessenter
Det viser seg raskt at det er mange parter som gjerne vil ha tak i dokumentet. Beltø får det travelt med å nøste opp hvor det kan ha tatt veien, samtidig som han holder hodet lavt og forsøker å unngå uønsket interesse. Han drar til Roma for å snakke med en ledende autoritet på Judas Iskariot, en professor som viser seg å være en professoressa, og dessuten smellvakker og jesuitternonne. Deretter går turen til miniputtstaten San Marino. Der møter han en svært mistenksom akademiker, som til slutt lar seg overtale til å fylle ut noen blanke felter.

Hva skjedde egentlig med mannen som forrådte Jesus, Judas Iskariot?

Den unge damen
Både i Roma og i San Marino har Beltø en snikende følelse av at noen følger etter ham. Ved flere anledninger har han lagt merke til en ung kvinne på Vespa som dukker opp overalt, på behørig avstand. Hvem er hun, og hvem jobber hun for? Og hvordan kan hun hele tiden vite hvor Beltø kommer til å være? Som man sier – det at man er paranoid, vil ikke nødvendigvis si at man ikke blir forfulgt ...

Pontius Pilatus' grav
Beltø er arkeolog av yrke, og i løpet av sine mange eventyr har han opparbeidet seg god teft for menneskesinnets irrganger. Teften blir rikelig belønnet når Bjørn klarer å tenke seg fram til hvor dokumentet må være. Etter hvert som Beltø nøster opp stadig flere ledetråder, ser det ut til at de vil finne noe helt avgjørende i Pontius Pilatus' grav. Men hvor ble den gamle romeren begravet? Mye tyder på at graven slett ikke befinner seg der historikerne har trodd.

Eventyrlig spenning
Når du begynner på en Bjørn Beltø-roman, vet du hva du kan glede deg til: Du får servert et herlig, saftig eventyr, der Beltø blir blandet inn i historiske konspirasjoner, gjerne forankret i bibelhistorien, og ofte ispedd en dæsj religiøst vanvidd. Her er korrupte, rike amerikanere, ærgjerrige akademikere, skumle munker og vakre nonner – og en litt keitete albino-arkeolog fra Norge. Det er jo umulig å ikke kose seg med denne røverhistorien – kanskje litt eskapisme er akkurat det vi trenger denne våren?

Finn deg en god solvegg, ta fram kaffen og bli med på eventyr! 

 

Medlemsvurdering:
Tom Egeland. Ingen over og få ved siden av. fantastisk forfatter. enorm fortellerkunst.

Svein Kristensen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
394
ISBN
9788252592122
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8184364
Serie
Bjørn Beltø 9

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

TOM EGELAND (f.1959) er tidligere journalist og nå fulltidsforfatter. Egelands populære, bestselgende thrillere er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Mest kjent er han for spenningsromanene om Bjørn Beltø. Egeland har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen Katakombens hemmelighet.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Tom Egeland har holdt sin arkeologiprofessor Bjørn Beltø skjult for oss alt for lenge. Nå er han endelig tilbake og det i bedre form enn noen gang.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Teorien han presenterer i denne boka, er forbausende plausibel og direkte logisk, riktignok kun for ateistene blant oss. For dette er reinspikka kjetteri, og så gudsbespottende at det for noen hundre år siden ville sendt Egeland like til bålet.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«En fantasifull vri på bibelhistorien som er en god kriminalfortelling verdig ... Dette er god underholdning!»

Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Bjørn Beltø vender tilbake i ny teologisk thriller fra Tom Egeland, som leverer de historiske spekulasjonene vi forventer (...) det er flukt over ideene og den alternative bibelhistorien.»

Ola Hegdal, VG

Medlemmers vurdering

f
frode – 05.03.2024

– Spennende god bok

I
Ingvar Nyhagen – 18.10.2022

– Bjørn Beltø skuffer sjeldent!

P
Per Ove – 28.09.2022

– Tom Egeland skuffer sjelden, og dette var nok en spennende og morsom bok i Beltø-universet. Bra tempo i storyen, og overraskende vendinger underveis. Så les boken - ikke hør lydboken! Ny oppleser er (dessverre) katastrofal, så det blir ikke flere Beltø'er på meg. Hørte også den neste (Metusalem), men nå er det stopp!

S
Simen Pettersen – 11.01.2022

– Tungt stoff, men digger det. Og for en plot!

R
Ragnar Øgaard – 09.07.2021

– Har en følelse av å ha lest det før. Nok Bjørn Beltø nå. Blir det samme om og om igjen.

H
Håvard Røyset – 30.06.2021

– Sølvmyntene

S
Svein Kristensen – 30.06.2021

– Tom Egeland. Ingen over og få ved siden av. fantastisk forfatter. enorm fortellerkunst.

T
Turid Myrseth – 30.06.2021

– Klarte ikke å legge den vekk. Fulltreffer for alle som elsker Tom Egeland Bjørn Beltø

C
Cathrin Evjen – 29.06.2021

– Sølvmyntene

A
Anne Karine Hellberg – 29.06.2021

– Spennende og underholdende. En av våre beste forfattere av vår tid.

S
Stig – 29.06.2021

– Sølvmyntene

H
Harald Martin Baarli – 29.06.2021

– Belte er ute i felten igjen. Herlig! Nok en gang spennende, eventyrlig og historiske spekulasjoner fra Tom Egeland.

E
Elisabeth Heggen – 29.06.2021

– Veldig bra

I
Inger Lise Kårstad – 29.06.2021

– Jeg synes boken er veldig god og spennende..Den er verdt 5 *….😊

K
Kristin Ose – 29.06.2021

– Ble aldri helt hektet på denne boken, men kom meg igjennom

P
Per Ingemar Nordvall – 29.06.2021

– En god bok med mye finurlige intriger. Tom og Dan, er i den samme kategorien.

H
Hallgeir Eikeland – 29.06.2021

– Ny kjempe god bok av Tom Egeland

T
Tone Borgund Fjeldly – 29.06.2021

– Sølvmyntene

E
Else Eikeland – 29.06.2021

– Spenning som alltid med Egeland. men synes det hele er litt søkt og urealistisk. Grunnen er sikkert at jeg har en ubrytelig tro på Bibelen og det den forteller, som for meg er et enkelt og realistisk budskap. Men Egeland er en fantastisk skribent, ingen tvil om det. Tror ikke at noen vil ta skade av å lese boken.

A
Afsheen ALi – 29.06.2021

– Bjørn Beltø i kjent stil avdekker mysterium og blir en ufrivillig etterforsker. Jeg elsker tesen i denne boken, hele konseptet er jo helt vilt og i stil med Egelands tidligere bøker. Vel verdt ventetiden, og får håpe det ikke blir for lenge til neste

B
Brit Sylvi Egset – 29.06.2021

– Her er Bjørn Beltø meir tilbake på sporet igjen og løyser sjølvsagt mysteriet i god gammal stil!!! Og i tillegg får han ei datter på kjøpet!! ❤️

F
Furuhaugen Jan Erik – 29.06.2021

– En fantastisk historie og velskrevet av Tom Egeland. En av de beste i serien om Bjørn Beltø. Egeland briljerer med sine kunnskaper i historie og bibelkunnskap. Boken har bare en svakhet, når du har lest ferdig hadde du ønsket at den var lenger.

M
Maria Linde – 08.06.2021

– Herlig bok. Lærerik om bibelhistorie. Lettskrevet. Fint å møte Beltø igjen. Spennende og lærerik samtidig. Anbefales🙏🏻👏📚

K
Karin – 21.05.2021

– Jeg har savnet Bjørn Beltø og gledet meg veldig til boken. Jeg har den på øret og må si at jeg skulle ønske at Erik Hivju leste. Ny forteller gjør at jeg nesten ikke kjenner igjen universet. Tror jeg blir nødt til å lese den og ikke bare høre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sølvmyntene:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Codex

Tom Egeland
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv