Meny
Tom Egeland med nytt Bjørn Beltø-mysterium: Sølvmyntene

Sølvmyntene

Serie: Bjørn Beltø 9

«Tom Egeland har holdt sin arkeologiprofessor Bjørn Beltø skjult for oss alt for lenge. Nå er han endelig tilbake og det i bedre form enn noen gang.»

, Nettavisen Terningkast 5

30 sølvmynter og et forræderi. Et 2000 år gammelt brev skrevet av Pontius Pilatus forsvinner under dramatiske omstendigheter. Arkeolog Bjørn Beltø får det farlige oppdraget med å finne brevet.

 

 

Les mer
Bestselger
Sidevender
Historie
Drap
Vår pris
149,-
Spar
250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

På sporet av Judas

Endelig er Bjørn Beltø tilbake, og han er i storform!

En konservator blir drept, og et verdifullt 2000 år gammelt pergament som omhandler Judas Iskariot, forsvinner. Bjørn Beltø får den ikke helt ufarlige oppgaven med å finne det igjen.

Med ærefrykt legger den italienske konservatoren til rette for fotografering av et svært skjørt og historisk sett uhyre verdifullt dokument. Idet han skal til å ta bilder, kommer det en truende mann inn i rommet. Konservatoren rasker med seg det viktigste og løper. Han kommer ikke langt – og dokumentet er borte.

Mange interessenter
Det viser seg raskt at det er mange parter som gjerne vil ha tak i dokumentet. Beltø får det travelt med å nøste opp hvor det kan ha tatt veien, samtidig som han holder hodet lavt og forsøker å unngå uønsket interesse. Han drar til Roma for å snakke med en ledende autoritet på Judas Iskariot, en professor som viser seg å være en professoressa, og dessuten smellvakker og jesuitternonne. Deretter går turen til miniputtstaten San Marino. Der møter han en svært mistenksom akademiker, som til slutt lar seg overtale til å fylle ut noen blanke felter.

Hva skjedde egentlig med mannen som forrådte Jesus, Judas Iskariot?

Den unge damen
Både i Roma og i San Marino har Beltø en snikende følelse av at noen følger etter ham. Ved flere anledninger har han lagt merke til en ung kvinne på Vespa som dukker opp overalt, på behørig avstand. Hvem er hun, og hvem jobber hun for? Og hvordan kan hun hele tiden vite hvor Beltø kommer til å være? Som man sier – det at man er paranoid, vil ikke nødvendigvis si at man ikke blir forfulgt ...

Pontius Pilatus' grav
Beltø er arkeolog av yrke, og i løpet av sine mange eventyr har han opparbeidet seg god teft for menneskesinnets irrganger. Teften blir rikelig belønnet når Bjørn klarer å tenke seg fram til hvor dokumentet må være. Etter hvert som Beltø nøster opp stadig flere ledetråder, ser det ut til at de vil finne noe helt avgjørende i Pontius Pilatus' grav. Men hvor ble den gamle romeren begravet? Mye tyder på at graven slett ikke befinner seg der historikerne har trodd.

Eventyrlig spenning
Når du begynner på en Bjørn Beltø-roman, vet du hva du kan glede deg til: Du får servert et herlig, saftig eventyr, der Beltø blir blandet inn i historiske konspirasjoner, gjerne forankret i bibelhistorien, og ofte ispedd en dæsj religiøst vanvidd. Her er korrupte, rike amerikanere, ærgjerrige akademikere, skumle munker og vakre nonner – og en litt keitete albino-arkeolog fra Norge. Det er jo umulig å ikke kose seg med denne røverhistorien – kanskje litt eskapisme er akkurat det vi trenger denne våren?

Finn deg en god solvegg, ta fram kaffen og bli med på eventyr! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Tor Hammerø, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Strawberry Publishing
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 394
ISBN: 9788252592122
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8184364
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

TOM EGELAND (f.1959) er tidligere journalist og nå fulltidsforfatter. Egelands populære, bestselgende thrillere er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Mest kjent er han for spenningsromanene om Bjørn Beltø. Egeland har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen Katakombens hemmelighet.

«Tom Egeland har holdt sin arkeologiprofessor Bjørn Beltø skjult for oss alt for lenge. Nå er han endelig tilbake og det i bedre form enn noen gang.»

, Nettavisen Terningkast 5

«Teorien han presenterer i denne boka, er forbausende plausibel og direkte logisk, riktignok kun for ateistene blant oss. For dette er reinspikka kjetteri, og så gudsbespottende at det for noen hundre år siden ville sendt Egeland like til bålet.»

, Dagbladet

«En fantasifull vri på bibelhistorien som er en god kriminalfortelling verdig ... Dette er god underholdning!»

, Dagsavisen

«Bjørn Beltø vender tilbake i ny teologisk thriller fra Tom Egeland, som leverer de historiske spekulasjonene vi forventer (...) det er flukt over ideene og den alternative bibelhistorien.»

, VG