Min side Kundeservice Bli medlem

Krigen om Troja

guder og helter fra de greske mytene

«Den som er en venn av visdom, er også en venn av myter.»

Aristoteles

Nå kan du lese den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet friskt og levende gjenfortalt av Inger Merete Hobbelstad.

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En trojansk hest av en bok

Nå kan du lese den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet friskt og levende gjenfortalt av Inger Merete Hobbelstad.

Den som er venn av visdom, er også en venn av myter, skal Aristoteles ha sagt. Gjennom mytene overleveres kunnskap forkledt som gode fortellinger. De binder sammen fortid, nåtid og fremtid. Ordet myte stammer fra det greske 'mythos', som betyr 'fortelling'.

Den ultimate historien
Vi møter skikkelser og begrep fra antikkens myter nesten daglig, de er rundt oss i språket og i bøker, spill og filmer. Men ingenting er som originalene. Krigen om Troja er den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet, nydelig gjenfortalt av Inger Merete Hobbelstad.

Den skjønne helena
Det er bare å la seg forføre av prinsesse Helenas overveldende skjønnhet, riste på hodet av prins Paris som glemte det gode rådet han fikk om å ikke forsyne seg for grådig av det gudene gir dem. For når han lar seg lure av de vakre gudinnene, fordi han er helt forgapt i Helena og ikke kan motstå fristelsen til å få henne, går hans søsters spådom om krig og død i oppfyllelse. Trojakrigen er i gang.

Listige, dristige planer
Vi blir med inn i de kongelige gemakker, både i Troja og Sparta. Vi følger Odyssevs – han som brukte ti år på veien hjem i eposet Odyseen – som på grunn av et gammelt løfte må stille opp sammen med alle de andre greske kongene og hjelpe kongen av Sparta å hevne at Paris har dratt avgårde med både dronningen og verdisakene hans. Odyssevs var også mesterhjernen bak 'den trojanske hest', der soldatene lurte seg inn bak Trojas murer skjult i en diger trehest. Planen var dristig, men fungerte – og hvordan det hele gikk til kan du lese i boka.

Levendegjør heltene
Inger Merete Hobbelstad puster liv og glød inn i de dramatiske fortellingene fra det gamle Hellas, og inviterer de mytologiske heltene og heltinnene til på nytt å bli en stor leseopplevelse. Boka er som en trojansk hest inn i vår samtidsorienterte hverdag, full av dramatikk, dumhet og klokskap – ikke så ulikt vår egen tid.

Medlemsvurdering:
Boka er meget velskrevet og har et spennende innhold. De gamle greske mytene og eventyrene er fremdeles aktuelle i vår tid. De er og var sentrale i vår vestlige kultur. All ære til forfatteren, som har gjort dem tilgjengelige. Flotte bilder følger med.

Frode Holdhus

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
295
ISBN
9788272017711
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8204764

Om forfatteren

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er prisbelønt journalist og forfatter. Hun var fast kommentator i Dagbladet siden 2014, til hun tok fatt som kulturkommentator i NRK i 2021. Hobbelstad har skrevet en rekke kritikerroste sakprosabøker, blant annet Å leve med Shakespeare (2016) og Årene med Elisabeth (2019). Den første boka med nyskrevne myter fra antikken, De greske mytene, kom i 2021.

Medlemsblad

Anmeldelser

«Den som er en venn av visdom, er også en venn av myter.»

Aristoteles

Medlemmers vurdering

F
Frode Holdhus – 17.10.2023

– Boka er meget velskrevet og har et spennende innhold. De gamle greske mytene og eventyrene er fremdeles aktuelle i vår tid. De er og var sentrale i vår vestlige kultur. All ære til forfatteren, som har gjort dem tilgjengelige. Flotte bilder følger med.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krigen om Troja:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv