Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Rød selvbiografi

en versroman

«Ubegripelig god | Anne Carson beskriver kjærlighet og lengsel slik ingen andre gjør det. Rød selvbiografi er noe av det mest sanselige jeg har lest på lenge.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

«Rød selvbiografi» er en fortelling om det røde monsteret Geryon, skrevet i lyrisk prosa. Geryon begynner tidlig å arbeide med sin egen selvbiografi. Han vokser opp sammen med moren og broren; faren er mer eller mindre fraværende. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Rød selvbiografi» er en fortelling om det røde monsteret Geryon, skrevet i lyrisk prosa. Geryon begynner tidlig å arbeide med sin egen selvbiografi. Han vokser opp sammen med moren og broren; faren er mer eller mindre fraværende. Som tenåring møter han den litt eldre Herakles, og de innleder et kjærlighetsforhold. Flere år senere møtes de igjen i Argentina.

«Rød selvbiografi» handler om å føle seg annerledes, om kampen mellom en indre og ytre virkelighet, og om å være et øyenvitne. Boka ble første gang utgitt i 1998, og tar utgangspunkt i den antikke greske poeten Stesikhoros' dikt Geryoneis.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
155
ISBN
9788205505377
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Autobiography of red
Format
21 x 13 cm

Anmeldelser

«Ubegripelig god | Anne Carson beskriver kjærlighet og lengsel slik ingen andre gjør det. Rød selvbiografi er noe av det mest sanselige jeg har lest på lenge.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

«Rød selvbiografi setter et klart avtrykk i leseren, et avtrykk som ikke slutter å virke.»

Live Lundh, Morgenbladet

«Hødnebø [.] klarer å bære med seg tempoet og snerten fra originalen, og skrive dialoger som beholder Carsons mystiske evne til alltid å la oss vite hvem som snakker, også uten at det markeres med anførselstegn eller linjeskift, bare med stemme.»

Ida Lødemel Tvedt, Klassekampen

«Anne Carsons sanselige, bevegende og tidvis ganske vittige verseroman tok . også meg . med storm. På ytterst lærd, men også oppfinnsomt og uærbødig vis dikter hun den antikke myten om monsteret Geryon inn i nåtiden. Den svært språksikre norske oversettelsen en begivenhet i seg selv og vel verdt å vente på.»

Sara J. Høgestøl, Vårt Land

«En rød og sterk fortelling er dette, i Tone Hødnebøs fine gjendiktning.»

Henning Howlid Wærp, Aftenposten

«Den kanadiske poeten og professoren i klassiske studium Anne Carsons Rød selvbiografi frå 1998 er i høgste grad eit variert, samansett og rikt litterært verk. Teksten opnar seg på nye måtar heile tida. Særleg i brotkantane mellom dei ulike teksttypane har lesaren høve til å gjere bråe, uvande koplingar. Samstundes må det seiast at dette ikkje er tekstar det er vanskeleg å trengje inn i.»

Sindre Ekrheim, Dag og Tid

«Et stykke verdenslitteratur finnes endelig på norsk.»

Johannes Grytnes, Bergens Tidende

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rød selvbiografi:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Veien

Cormac McCarthy
Paperback 
229,-

Krig

Louis-Ferdinand Céline
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv