Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Brev

Denne boken inneholder et utvalg av Ciceros brev, alle skrevet i tiden like etter drapet på Caesar i år 44 f.Kr. I disse brevene kan man følge Cicero så å si dag for dag i flere måneder og få et inntrykk av hans rådløshet før han besluttsomt griper inn som senatets leder i kampen mot Antonius. Les mer

159,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Denne boken inneholder et utvalg av Ciceros brev, alle skrevet i tiden like etter drapet på Caesar i år 44 f.Kr. I disse brevene kan man følge Cicero så å si dag for dag i flere måneder og få et inntrykk av hans rådløshet før han besluttsomt griper inn som senatets leder i kampen mot Antonius. Brevene gir et levende bilde av en avgjørende epoke i romersk historie da kampen står om makten etter Caesars død. Ciceros bevarte korrespondanse er en uvurderlig kilde, ikke bare til Ciceros biografi, men for senrepublikkens historie og samfunnsliv i det hele.

Ciceros brev til venner og bekjente ble publisert etter hans død av hans frigitte slave Tiro i 16 bøker. I tillegg kom det i stand en like omfattende samling av brev til Ciceros fortrolige venn Atticus. Mindre samlinger av brev, til broren Quintus og til Brutus, finnes også, men mye er gått tapt.

Cicero skrev ikke sine brev med tanke på offentliggjørelse, i hvert fall ikke før mot slutten av sitt liv. Brevene er kjennetegnet av stor variasjon, fra løst henkastede «billetter» til mer offisielle skrivelser.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Bokmål
ISBN
9788203359781
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Epistulae
Serie
Thorleif Dahls kulturbibliotek

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brev:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv