Leve havet

olja, fisken og framtida i Lofoten, Vesterålen og Senja

Midt på 2000-tallet jobber Statoil og Stoltenberg-regjeringen intenst med å få åpnet de forlokkende havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. Samtidig drar fiskeren Yngve Larsen ut på sjøen, mens han teller på knappene om han skal investere i en ny, litt større fiskebåt. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Midt på 2000-tallet jobber Statoil og Stoltenberg-regjeringen intenst med å få åpnet de forlokkende havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. Samtidig drar fiskeren Yngve Larsen ut på sjøen, mens han teller på knappene om han skal investere i en ny, litt større fiskebåt. Dét, skjønner han snart, kommer han ikke til å få bruk for. For hvis olja kommer, hva skjer da med det levende havet?

Det kommende tiåret står fiskere og miljøvernere mot den norske politiske eliten og verdens mektigste industri. Det er en kamp som truer med å velte regjeringen og splitte lokalsamfunn og familier.
Dette er fortellingen om hvordan en rekke små lokalsamfunn, nord for polarsirkelen, reiste seg til kamp, bygde en landsomfattende folkebevegelse, og vant.

«Leve havet!» er en fortelling om håp. Det handler om Yngves kamp for å bevare levebrødet, lokalbefolkningens eksistensgrunnlag, fiskens overlevelse og - til syvende og sist - om å stanse klimaendringene og bevare verdiene som nordmenn alltid har levd av, og skal fortsette å leve av - lenge etter at oljen har tatt slutt.

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
227
ISBN
9788272017957
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Leve havet
Format
24 x 17 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leve havet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hamnet

Maggie O'Farrell
Innbundet 
409,- 449,-
 

Woke

Lisa Esohel Knudsen
Innbundet 
345,- 379,-
 

Hamnet

Maggie O'Farrell
Paperback 
145,-
 

Arif

Arif Murakami
Innbundet 
363,- 399,-
 

Jegeren

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv