Statoil og Equinor

1 : Middel og mål : 1972-2001

Equinor ble etablert i 1972 som Den norske stats oljeselskap a.s. Selskapet ble raskt kjent som Statoil. Det ble opprettet som et helstatlig, operativt oljeselskap, et middel for å nå politiske mål. I årene frem til delprivatisering i 2001 ble selskapet båret frem, formet og definert av rollen som statlig virkemiddel. Les mer

469,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Equinor ble etablert i 1972 som Den norske stats oljeselskap a.s. Selskapet ble raskt kjent som Statoil. Det ble opprettet som et helstatlig, operativt oljeselskap, et middel for å nå politiske mål. I årene frem til delprivatisering i 2001 ble selskapet båret frem, formet og definert av rollen som statlig virkemiddel.

Oppbyggingen av Statoil ble preget av målene staten satte for selskapet. Statoil skulle både være spydspiss og legge til rette for en ny norsk oljebasert industri. Samtidig skulle selskapet ivareta statens forretningsmessige interesser i oljevirksomheten. Dette var mål som kom til å peke i ulike retninger i møte med endringer i markeder, teknologi og politikk. Ut av spenninger og konflikt vokste det frem en ny forståelse av selskapets mål og statens virkemidler.

Middel og mål. Equinor og Statoil 1972-2001 forteller historien om etableringen og oppbyggingen av Norges viktigste selskap.

«Bøkene om Statoils og Equinors historie vil bli stående som et referanseverk».
Marie Smith-Solbakken, Stavanger Aftenblad

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
407
ISBN
9788215060194
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Statoil og Equinor
Format
25 x 18 cm
Serie
Statoil og Equinor 1

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Statoil og Equinor:

Amazon

Julia Lindblom
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv