Meny


Bokklubben – Norges største lesefellesskap

Velkommen til Bokklubben, Norges første og største klubb for lesing og leseglede. Som medlem i Bokklubben får du hjelp til å finne de gode leseopplevelsene.

De beste anbefalingene
Redaktørene Bente, Erlend og Runhild går gjennom alle bøker som utgis på norske forlag og plukker ut de beste. Disse anbefaler vi som «månedens bok» til medlemmene. I tillegg bruker vi data du deler med oss og informasjon om hva de andre medlemmene liker til å (forhåpentligvis) velge riktig bok til akkurat deg. Du kan lese mer om prosessen her.
Enten du foretrekker romaner eller faktabøker, gamle eller nye bøker, krim eller romantikk – vi skal klare å finne noe du liker. Det gjelder også hvis du helst leser på brett eller hører på lydbøker. Sett oss gjerne på prøve!

Historien vår
Bokklubben ble grunnlagt i 1961, mens Bokklubben Barn så dagens lys ti år etter. Vi har mer enn seksti års erfaring med å finne gode bøker for både barn og voksne lesere.
Siden starten har vi hatt mer enn 3 millioner medlemmer og distribuert mer enn 130 millioner bøker. Vi har kåret tidenes beste bøker og samlet verdens hellige skrifter.
Hvorfor? Fordi vi elsker å lese, og vi heier på bøkenes og lesingens plass i samfunnet. Lesing gjør livet rikere, utvikler språkforståelsen og styrker demokratiet.
Vi vil bidra til å fremme lesing, forfattere og norsk språk. Og generelt synes vi det er få ting som slår å krølle seg opp i sofaen med en god bok.

Inspirasjon til leseglede
Men vi elsker også å snakke om bøker med andre lesere. Den gleden deler vi med mange av medlemmene. Derfor prøver vi å skape møteplasser lesere imellom og mellom leser og forfatter.

Du har kanskje hørt om Bokbadet? Bokklubben var med og startet denne institusjonen i norsk kulturliv i 1991.
Vi er fortsatt involvert i Bokbadet på Rockefeller – men i dag prøver vi stadig nye måter å drive fram samtalen om bøker på, fra sosiale medier til digitale lesesirkler. Tips oss gjerne hvis du har forslag til hva du ville like!

Er du medlem, holder vi deg også oppdatert på det som skjer i norsk og internasjonal litteratur via e-post, sosiale medier (Facebook og Instagram) og medlemsbladet vårt. Du har dessuten tilgang til nettbutikken vår, der du kan kjøpe både norske og internasjonale bøker og fine produkter. For ikke-medlemmer driver vi Bokkilden.no. Velkommen i klubben!

Bli medlem


1

Meld deg inn i Bokklubben og velg deg ut tre velkomstbøker.


2

Hent bøkene i postkassen – synk ned i godstolen.


3

Få ny bok-anbefaling hver måned. Enkelt å hoppe over eller bytte.


Vi leser hundrevis av bokmanus i året for å finne de bøkene vi synes er gode og som vi tror flere vil sette pris på. Derfor kan vi anbefale gode bøker hver måned. Når du blir medlem kan du også fortelle litt om deg selv og hvilke bøker du liker - da blir månedens anbefaling enda bedre. 

Månedens anbefalte bok sendes portofritt hjem til deg uten at du behøver gjøre noe. Hvis du ikke ønsker å kjøpe boka vi anbefaler, kan du enkelt hoppe over, eller bytte til en annen. Vi har en stor nettbokhandel og selger bøker på alle formater: lydbok, e-bok og papir.

Velkommen som medlem! La lesegleden starte med 3 gratis bøker.

Bli medlem

 

Medlemsfordeler

  • Prisgaranti på hovedbøker: Alltid lavest mulige pris på nye norske bøker
  • Gratis frakt på alle hovedbøker og på kjøp over 299,-
  • Unike anbefalinger: Vi kombinerer anbefalinger fra noen av Norges mest erfarne lese-eksperter med data om deg og de andre medlemmene i Norges største lesefellesskap. Anbefalingsmotoren vår blir mer treffsikker og gir bedre anbefalinger for deg etter hvert som du bruker Bokklubben
  • Inspirasjon til leseglede: Boktips, invitasjon til bokbad og andre arrangementer og tilbud fra Bokklubbens eksperter, forfatterne vi møter og forlagene vi samarbeider med
  • Nettbokhandel med gode boktilbud for medlemmer hver dag. Du kan også gjøre kupp på fine interiør- og kjøkkenvarer.
  • Rabatter på gode kulturopplevelser, for eksempel lydboktjenesten Fabel og Litteraturfestivalen på Lillehammer

Fra Pippi Langstrømpe til Herodots historie

Bli kjent med Runhild!

"Man får jo alltid lyst til å anbefale bøker man er begeistret for, så andre kan få sin helt egen leseopplevelse å glede seg over."

Les mer

Lesing beriker livet

Bli kjent med Bente!

"Jeg imponeres lett av forfattere som kan skrive ekte fiksjon, og ikke om seg selv."

Les mer

Veien fra folkeeventyr til krimlitteratur er ikke veldig lang

Bli kjent med Erlend!

"... det å anbefale en bok og i ettertid få tilbakemelding fra medlemmer om at de har hatt en stor leseopplevelse er alltid veldig givende."

Les mer

For presse

I Bokklubben finnes det eksperter på litteratur, lesing og lesingens betydning i samfunnet. Vi bidrar gjerne som kilder. Noe av det vi kan svare på:

  • Anbefalinger av aktuelle bøker
  • Lesing, lese- og boktrender i Norge
  • Historiens beste bøker
  • Hvordan står det til med lesing i samfunnet

Kontaktpersoner:

Ingeborg Volan

Ingeborg Volan, administrerende direktør
Mobil: 97095754
E-post: ingeborg@bokklubben.no

Erlend Sørskaar

Erlend Sørskaar, redaksjonssjef
Mobil: 99643423
E-post: erlend@bokklubben.no