Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Norrøn ordbok

Norrn ordbok har 40 000 oppslagsord og er oppdatert og modernisert i tråd med nyare forsking, både nr det gjeld oppslagsord, ortografi, tydingar og forklaringar. Forklaringane er ajourførde med gjeldande rettskriving. Les mer

699,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Norrn ordbok har 40 000 oppslagsord og er oppdatert og modernisert i tråd med nyare forsking, både nr det gjeld oppslagsord, ortografi, tydingar og forklaringar. Forklaringane er ajourførde med gjeldande rettskriving.

Medlemsvurdering:
Given the vast amount of Old Icelandic texts, this Norroen ordbok gives us concise and precise information about the lexical inventory of Old Norse in an easy accessible manner. I am sure I'll consult the book many times while reading Classical Icelandic prose volumes. Hopefully, we can await a modern nynorsk-norroen lexicon, too (in the forseeable future..)

Manfred Ostrowski

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
755
ISBN
9788252171501
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

M
Manfred Ostrowski – 06.03.2017

– Given the vast amount of Old Icelandic texts, this Norroen ordbok gives us concise and precise information about the lexical inventory of Old Norse in an easy accessible manner. I am sure I'll consult the book many times while reading Classical Icelandic prose volumes. Hopefully, we can await a modern nynorsk-norroen lexicon, too (in the forseeable future..)

L
Lille – 10.03.2007

– Denne ordboka er uunnværlig for alle som studerer norrønt språk. Den er også nyttig for de som er interessert i etymologi og dialektord - ofte kan ord som ikke fins i skriftspråket føres tilbake til norrønt. Oversettelsene er til litt gammelmodig nynorsk, noe som kanskje kan være et problem for noen. I tillegg bærer ordboka preg av at den opprinnelig kom ut som flere hefter, og forkortelsene og forklaringene har ikke blitt samordnet etter at disse ble satt sammen til ett bind, slik at verket er litt inkonsekvent. Man kan derfor trenge en liten innføring i forklaringene i de ulike delene. Men alt i alt fins det foreløpig ingen jevngode alternativ, og ordboka brukes ved universiteter i hele Skandinavia.

L
Lesar – 11.05.2006

– For ein som vil studere vårt gamle språk, er denne boka eit "must" å kjøpe. Den gjev gode omsetjingar, men er kanskje ikkje fyrstevalet for bokmålsfolket, sidan denne boka føreligg på nynorsk av litt konservativ art. Men ikkje lat det vere noko hinder! Boka er god, og gjev forklaringar på det meste, men om ein skal peike på noko som ikkje er fullt så positivt, så er det at boka er skreve om att og redigert fleirfaldige gonger, og ein hyppig brukar av dette verket vil fort leggje merke til at det er ulike forkortingar og ulike måter å framstille ting på her - etter kven av redaktørane som har skreve - og denne inkonsekvensen er litt øydeleggjande. Men dette er trass alt den beste norrøne ordboka på marknaden, så det er ingen grunn til å ikkje kjøpe denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norrøn ordbok:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Uke 40

Taran L. Bjørnstad
Innbundet 
288,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv