BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Ord og uttrykk på fire språk

norsk, engelsk, tysk, fransk

Det norske språk er rikt på ordtak og faste vendinger. Disse gjør språket levende og fargerikt, men de kan være vanskelig å oversette. Slike ord har nemlig ofte en underliggende betydning og en dypere mening. Les mer

569,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det norske språk er rikt på ordtak og faste vendinger. Disse gjør språket levende og fargerikt, men de kan være vanskelig å oversette. Slike ord har nemlig ofte en underliggende betydning og en dypere mening. Boka Ord og uttrykk på fire språk inneholder vel 1500 norske ordtak og faste vendinger med sin engelske, tyske og franske versjon. Karakteristisk for de fleste av dem er at de ikke kan oversettes ordrett. Man må kjenne til deres underliggende betydning hvis man vil ha en god og riktig oversettelse.

Også dagligdagse fraser kan by på vanskeligheter når de skal oversettes. Et eksempel er uttrykket på fastende hjerte. Da bør man vite at en engelskmann vil si on an empty stomach, en tysker auf nüchternen Magen og en franskmann à jeun.

Ord og uttrykk på fire språk egner seg for alle som arbeider med fremmedspråk - både profesjonelt og av interesse. Særlig vil oversettere ha stor nytte av boka.

I denne reviderte versjonen er uttrykkene på alle fire språk igjen språkvasket for å fange opp endringer i språket siden første utgave, samt for å luke ut feil.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Engelsk Fransk Tysk Flerspråklig
Sider
253
ISBN
9788202345594
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Ord og uttrykk på fire språk
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ord og uttrykk på fire språk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bobla

Siri Pettersen
Innbundet 
272,- 299,-
 

Macbeth

William Shakespeare
Paperback 
199,-
 

Vamos 1

Liv Kristiane Bugge
Paperback 
889,-
 

Tracks

Richard Burgess
Paperback 
939,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv