Min side Kundeservice Bli medlem

Involverende endringsledelse

få medarbeiderne med deg

Hvordan kan man involvere medarbeiderne uten å miste styringen og hvordan styrer man uten at medarbeiderne mister eierskapet?

Involverende endringsledelse - få medarbeiderne med deg gir leseren en forskningsbasert og praktisk tilnærming til styring av involverende endringsprosesser. Les mer

289,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hvordan kan man involvere medarbeiderne uten å miste styringen og hvordan styrer man uten at medarbeiderne mister eierskapet?

Involverende endringsledelse - få medarbeiderne med deg gir leseren en forskningsbasert og praktisk tilnærming til styring av involverende endringsprosesser. De siste 30 årenes forskning viser at to av tre endringsprosesser ikke skaper merverdi for organisasjonen. Men når medarbeiderne føler eierskap til formålet med forandringen og er involverte i å utvikle og prøve løsninger, lykkes det åtte av ti ganger! En tidligere utgave av denne boka vant en pris på den prestisjefylte forsker-praktiker-konferansen «Academy of Management» i USA, og utdrag av boka er trykket i Harvard Business Review.

Sagt om boka

«Vestergaard tar opp en av de store utfordringene innen endringsledelse; hvordan involvere, men samtidig lede. Boken vil være særlig interessant for ledere, prosesskonsulenter og studenter innenfor organisasjon- og ledelsesfag.»

Tom Karp, Høyskolen Kristiania

«Boken gir en solid og konsis fremstilling av hvordan arbeide med involvering i praksis, og boken er godt faglig begrunnet.»

Jon Erland Bonde Lervik, BI

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
87
ISBN
9788202661489
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Fair proces
Format
21 x 15 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Involverende endringsledelse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv