Min side Kundeservice Bli medlem

Profesjon og organisasjon

en bok for profesjonsutøvere og de som skal lede dem

Boken er skrevet for profesjonsrettede grunnstudier og for etter- og videreutdanning. Forfatteren tar utgangspunkt i at profesjonsutdanning fører til spesialistkunnskap innen et bestemt fagområde. Men den profesjonelle kan ikke bare være fagspesialist. Les mer

499,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Boken er skrevet for profesjonsrettede grunnstudier og for etter- og videreutdanning. Forfatteren tar utgangspunkt i at profesjonsutdanning fører til spesialistkunnskap innen et bestemt fagområde. Men den profesjonelle kan ikke bare være fagspesialist. Man skal også lede seg selv, arbeide sammen med andre, og fungere innenfor rammen av en arbeidsorganisasjon med alt det innebærer av utfordringer og dilemmaer.

I motsetning til en del andre bøker om organisasjon og ledelse, er dette en bok om medarbeiderskap og lederskap i vid forstand. Det er en bok om å lede seg selv, lede arbeidsprosesser og å samarbeide med andre i et arbeidsliv der man skal håndtere usikkerhet, etiske dilemmaer og praktiske utfordringer. Den egner seg for så ulike profesjonsutdanninger som lærer, førskolelærer, sykepleie, fysioterapeut, politi, samt for en rekke andre profesjonsutdanninger.

Eirik J. Irgens er professor ved NTNU. Han var tidligere professor ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, og har også vært tilknyttet Learning Lab Denmark, Copenhagen Business School og University of California, Davis. Han har doktorgrad fra Handelshøjskolen i København, hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Trondheim og M.Ed. fra University of California. Han har undervist og arbeidet med en rekke profesjonsgrupper gjennom flere år i både privat og offentlig sektor.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245039986
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Profesjon og organisasjon

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Profesjon og organisasjon:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv