Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

Døden og pingvinen

Døden og pingvinen av Andrej Kurkov, Ukrainas fremste forfatter, er en bekmørk, men samtidig underholdende og galgenhumoristisk fortelling om Ukraina etter Sovjetunionens fall.

Kyiv, en gang på 1990-tallet: Den vordende forfatteren Viktor Aleksejevitsj lever et liv på bar bakke i en fattigdoms- og voldsherjet by. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Døden og pingvinen av Andrej Kurkov, Ukrainas fremste forfatter, er en bekmørk, men samtidig underholdende og galgenhumoristisk fortelling om Ukraina etter Sovjetunionens fall.

Kyiv, en gang på 1990-tallet: Den vordende forfatteren Viktor Aleksejevitsj lever et liv på bar bakke i en fattigdoms- og voldsherjet by. Hans eneste venn er pingvinen Misja, som han reddet da dyrehagen begynte å kvitte seg med dyr. Dessverre for Viktor har en lokal mafiaboss lagt sin elsk på Misja, og låner ham som «pynt» til ulike tilstelninger.

Viktor tror lykken endelig har snudd da han får seg jobb i en lokal avis. Han skal skrive «levende nekrologer» om høytstående embetsmenn - artikler som skal arkiveres og brukes når tiden er inne. Det eneste problemet er at tiden alltid er inne like etter at Viktor har levert artikkelen. Langsomt går det opp for Viktor at også hans eget liv kan være i fare.

Døden og pingvinen kom ut første gang i 1999, og har begeistret både kritikere og lesere i de 36 landene der den er kommet ut.

«Humoren formidlet med påtatt gravalvor fungerer perfekt, og du skal være en usedvanlig hardhjertet leser om du ikke blir rørt av Viktors forhold til sitt uvanlige kjæledyr.» - Times

«Fortreffelig (...) Patosen og humoren lyser (...) en svart komedie av sjelden rang, og pingvinen er en genial litterær oppfinnelse.» - Spectator

«Kurkov har mye til felles med flere store navn - Kafka, Bulgakov, Auster, Pinter, Pelevin er noen av de første jeg tenker på - og denne boken tåler godt den sammenligningen.» - Observer

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
255
ISBN
9788202762544
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Smert' postoronnego
Format
18 x 12 cm
Serie
Viktor Aleksejevitsj 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

S
S – 20.07.2008

– Dette er en liten juvel av en bok, som burde leses av alle som liker annerledes og nytenkende litteratur. Boken handler om Viktor, en ensom mann som lever sammen med pingvinen, Misja. Tilværelsen forandres når han blir ansatt til å skrive nekrologer, noe han har både talent og tjener gode penger på.Likevel er det betenkelig at nekrologene skal skrives før mennesket dør, noe som gjør at Viktor blandes inn i noe farligere enn han kan forestille seg. Han finner også kjærligheten, til både en kvinne og en liten jente, men risikerer å miste alt på grunn av en jobb der ingen kan stoles på. Dette er virkelig en givende bok, både velskrevet og en engasjerende handling. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Døden og pingvinen:

Flukten

Iver O. Røskaft
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv