Meny
Valérie Perrin: Å vanne blomster om kvelden

Å vanne blomster om kvelden

; Kristi Heggli (Oversetter)

«Kunne gitt terningkast sju | Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok.»

, Dagbladet Terningkast 6

Årets vakreste leseopplevelse! Den franske boksensasjonen Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål og om å våge å tro på lykken.

Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Livet, døden og kjærligheten

Alle Violettes naboer er døde. Hun lever et stille liv som portvakt på en gravlund i en landsby i Burgund, men vi aner at det ligger en sterk skjebne bak den rolige fasaden.

Violette vanner blomster og steller alle gravene og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Til hverdags er den stillferdige portvakten omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale  sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.

Til havet
Bare én uke i året tar Violette fri for å reise til kysten og svømme i havet. Det er tydelig at dette ritualet er noe mer for henne enn bare avkobling. Violette har også sin egen sorg å bære på. I tilbakeblikk på hennes unge år blir vi kjent med ektemannen hennes og datteren Leonine. Men hvor er det blitt av dem, og hvorfor er Violette så ensom?

«En roman som fenger, det er bare å glede seg.»

Guri Hjeltnes, VG, terningkast 5

Livet og hvordan leve det
Violette hadde ikke det enkleste utgangspunktet i livet, men hun jobber hardt og klager aldri, fast bestemt på at datteren skal få en bedre start enn hun selv fikk. Likevel er det ikke alltid livet blir som planlagt. Når man minst aner det, kan skjebnen trekke grunnen vekk under føttene på deg. Men hva skal man gjøre? Hvordan skal man leve med en helt ny situasjon?

«Hun jobber hardt og klager aldri, fast bestemt på at datteren skal få en bedre start enn hun selv fikk. Likevel er det ikke alltid livet blir som planlagt.»

Årets boksensasjon
Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da Å vanne blomster om kvelden ble utgitt. Den ble en enorm suksess og en massiv publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok. Den ble også omtalt i italiensk presse som «den vakreste boka i verden», og avisa Corriere della Sera ga den 10 av 10 mulige poeng.

«... et vakkert og sørgmodig mesterverk.»

Kristin Hartvedt, BOK365, terningkast 6

Også her hjemme har denne nydelige boka skapt begeistring – Dagbladets anmelder skulle gjerne gitt den en sjuer på terningen, og salget har gått rett til værs.

Gled deg til Å vanne blomster om kvelden dumper ned i postkassa di, den kommer til å by deg på både tårer, smil og ettertanke.

God lesning!

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG
Terningkast 6 Kristin Hartvedt, BOK365
Terningkast 6 Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 463
ISBN: 9788252592825
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8197466
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Valérie Perrin (f. 1967) er fransk fotograf og manusforfatter. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser. I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden. Den vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019. Med sin andre roman ble Perrin en av de ti mest solgte forfatterne i Frankrike i 2019. Romanen er solgt til 30 land. Perrin har nylig utgitt sin tredje roman: Trois.

«Kunne gitt terningkast sju | Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Her er en deilig bok som er utrolig fin å lese ved årsstart i en pandemi. Den franske bestselgeren Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en roman som fenger, det er bare å glede seg.»

, VG Terningkast 5

«Å vanne blomster om kvelden har høstet enorm suksess både hjemme i Frankrike og internasjonalt. Det er vel fortjent.» «... en bok som aldri slutter å overraske.» «Å vanne blomster om kvelden kunne jeg aldri legge vekk - og jeg skulle ønske den aldri sluttet.» «Perrins andre roman er et vakkert og sørgmodig mesterverk.»

, BOK365 Terningkast 6

«I Frankrike har boka solgt over 1million. Den burde selge 1million i Norge også.» «... en uvanlig vakker fortelling om å takle alt livet kaster på deg» «... en bok du rett og slett ikke vil gå glipp av.» «Du må love meg å lese den, for jeg vil så gjerne dele den med deg.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«... du har ikke kastet bort flere timer av livet ditt om du leser denne romanen.»

, HK Nytt