Meny
 
Victoria Hislop: August

August

; Lene Stokseth (Oversetter)

Serie: Spinalonga 2

«Fengslende og rørende, dette er en skikkelig pageturner.»

Woman's Weekly

I sin nye roman, August, vender den britiske suksessforfatteren tilbake til universet hun skapte i Øya – en av århundrets største internasjonale litterære triumfer.

Les mer
Bestselgende forfatter
Populær
Familiedrama
Bøkene folk snakker om
Vår pris
288,-
Spar
41,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 288,-
Spar: 41,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Oppfølger til suksessromanen Øya

25. august 1957. Leprakolonien på Spinalonga er historie. Sykdommen er kurert, og beboerne kommer tilbake til fastlandet etter en hjerteskjærende atskillelse fra familie og venner. Men dramaet er ikke over. En tragisk hendelse får fatale konsekvenser og splintrer familien Vandoulakis. Hvordan skal de klare å bygge et nytt liv fra ruinene? Det er endelig tid for å møte igjen Anna, Maria, Manolis og Andreas på tidspunktet da øya Spinalonga blir evakuert – og i tiden etter.

Maria befinner seg på øya Spinalonga – et sted der leprapasienter måtte leve isolert uten fysisk kontakt med omverdenen. På slutten av 1950-årene ble det oppfunnet en medisin mot spedalskhet, og pasientene på Spinalonga kunne etter hvert sendes hjem. Det var ikke bare enkelt med tanke på hvor stigmatiserende sykdommen var. Dette er opptakten til historien om Maria, Anna, Manolis og Andreas.

Victoria Hislop har på nytt skrevet en bok som du sluker i ett jafs, for du må jo bare vite hvordan det går med personene man blir så godt kjent med. Hun besøkte selv øya Spinalonga for 20 år siden og ble fascinert av stedet og dets historie. Ganske raskt begynte hun å fabulere rundt en historie med utgangspunkt i en leprasyk kvinne.

Vendepunktet
Anna er gift med Andreas Vandoulakis. De får datteren Sofia, men Anna er ikke lykkelig. Hun vil helst være sammen med Manolis, Andreas' fetter. Manolis var en gang forlovet med Maria, før hun ble syk, men for ham er dette forholdet forbi, selv om han føler en viss forpliktelse. Nyheten om at Maria sannsynligvis vil returnere fra Spinalonga og til Kreta i løpet av kort tid, setter en støkk i Anna og Manolis. Anna er redd for å miste sin hemmelige elsker Manolis, og han er redd han må fullbyrde sin forpliktelse og gifte seg med Maria. En dag observerer Andreas sin kone Anna sammen med Manolis. Det leder til en tragedie som endrer livet for dem alle.

Hislop skriver med kjærlighet til Hellas og til menneskene som bor der. Hun formidler atmosfæren så du kjenner luktene og hører lydene. August er en nydelig familiesaga!

«Fengslende og rørende, dette er en skikkelig pageturner.»

Woman's Weekly

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vigmostad Bjørke
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 312
ISBN: 9788252592504
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8189471
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Fengslende og rørende, dette er en skikkelig pageturner.»

Woman's Weekly

«Oppslukende historiefortelling som trekker deg inn.»

«En vidunderlig historie som vil forhekse leseren.»

«Denne dramatiske, oppslukende og vennligsinnede romanen formidler atmosfæren på de greske øyer.»

Daily Mail