Meny

Barfotdronningen

; Kari Risvik (Oversetter) ; Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatteren av Havets katedral er tilbake med en historie som trollbinder deg fra første side. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Om boka

Barfotdronningen er lagt til Spania på 1700-tallet. Slavinnen Caridad er på vei over havet fra Cuba sammen med sin herre, som dør under overfarten. I sitt testamente gir han Caridad fribrev.

Hun går i land i Cádiz - fri, men med ytterst få muligheter til å brødfø seg selv. Etter dramatiske hendelser ender hun i Sevilla, hvor hun finner veien til sigøynerstrøket og med ukuelig pågangsmot får innpass og arbeid. Hun blir kjent med sigøynerkvinnen Milagros, og de blir etter hvert uatskillelige venner.

Falcones fortsetter med vinneroppskriften som har solgt millionvis av hans tidligere bøker: en god slump historie, romantikk og eventyr forfalt fra to kvinnelige synsvinkler. Nå fordømmer han et samfunn som ikke ennå har nådd opplysningstiden, og som snur ryggen til utlendinger.
El País

Kjærlighet og konflikter
Flamencoen vokser fram som noe mer enn sang og dans sigøynere imellom, men også som noe spanjoler er fascinert av. Dansen fører kvinnene til Madrid.

Falcones belyser de historiske og psykologiske prosessene som gjør det mulig for kvinnene - tross fordommer og ussel fattigdom - å tro på livet, forelske seg, tåle motgang og lidelser, og kjempe for det de mener er rettferdig.

En kløktig utbrodert roman der forfatteren på mesterlig vis beskriver den sosiale virkeligheten til et tragisk kapittel i vår historie. [...] Leserne av denne romanen finner en spennende historie, der kjærlighet og lidenskap over rasegrenser flettes sammen med sosial konflikt og diskriminering.
Diario Siglo XXI

Fakta

Om forfatteren

Ildefonso Falcones har med sine romaner Havets katedral og Fatimas hånd inntatt plassen som Spanias mestselgende historiske forfatter noensinne. Falcones har mottatt en rekke litterære priser, både i Spania og i andre land. Han praktiserer fortsatt som advokat i Barcelona, der han bor med sin kone og fire barn.

Bla i boka