Meny
Beinrester - Johan Theorin
Beinrester - Johan Theorin

Beinrester

; Kari Bolstad (Oversetter)

Serie: Ölandskvintetten 5

«En lysende krim ... Theorin porsjonerer ut innsikt med mesterens håndlag.»

Dagens Nyheter

En mann dør på en øde strand på Öland. Ved siden av ham ligger en krans av roser og en bunke kjærlighetsbrev.

Les mer
Etterforskning
Bestselgende forfatter
Serie
Anmelderfavoritt
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Ondskap som aldri dør

En mann faller død om på en øde strand på Öland. Ved siden av ham ligger en krans av roser og en bunke kjærlighetsbrev.

Den døde mannens hund løper omkring og bjeffer fortvilt, nok til at den tiltrekker seg oppmerksomhet. En forbipasserende roper inn hunden og finner en eldre mann under et steinras. Politibetjent Tilda Davidsson blir kalt til stedet. Like ved den døde finner hun en blomsterkrans sammen med en bunke med gamle brev.

Et underlig funn
Det ser ut til at den avdøde har vært offer for en ulykke. Men det er litt underlig at det ligger en blomsterkrans og gamle brev like ved ham? Tilda løfter på kransen. Under den skimter hun hvite knokler blant steinene. Det virker som om den avdøde har besøkt en hemmelig grav. Men hvem er det som ligger begravet på stranda, og hva er historien bak?

Det virker som om den avdøde har besøkt en hemmelig grav. Men hvem er det som ligger begravet på stranda?

Drap
Etterforskningen skrider langsomt framover, beinrestene har åpenbart ligget lenge under steinene. Men de kriminaltekniske undersøkelsene viser at den begravde mannen var stukket flere ganger med kniv – alt tyder på at han ble drept og deretter begravd på stranda. Tilda besøker sin gamle onkel Gerlof på sykehjemmet, og han har en teori om hvem den avdøde kan være. Gerlof er kanskje gammel og svak, men nysgjerrigheten hans er fremdeles sterk, og han er klar i hodet. Han må finne ut hvorfor en tragedie fra fortiden på nytt skaper redsel og hat. Et hat som er så sterkt at mordet på stranda bare er begynnelsen ...

Glitrende, medrivende spenning
Beinrester er en fortelling om ondskap og frykt, men også om livsvalg og om forsoning. En tragedie i 1929 ødela livet til alle som ble rammet, direkte eller indirekte – alle unntatt én ... Det er uhyre vanskelig å legge fra seg denne fullendte kriminalromanen. Dette er en slik bok som man mer enn gjerne lar seg oppsluke fullstendig av og som man skulle ønske aldri tok slutt. Bli med Gerlof tilbake til skutetida og kjenn lukta av sjø og tjære, eller bli med Tilda på jobb på et moderne Öland – mens hun jakter på ondskapens lange skygger.

Det er en lykke for alle leseglade at det endelig kommer en ny Ölands-bok fra Johan Theorin. Selv tror jeg at jeg skal lese den en gang til.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 411
ISBN: 9788252592955
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Benvittring
Format: 22 x 14 cm
Nr: 8201862
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

JOHAN THEORIN (f. 1963) er forfatter og journalist. Han arbeidet som journalist før han debuterte med suksessromanen Skumringstimen i 2007. Den ble tildelt Svenska Deckarakademins pris for beste krimdebut 2007 og The CWA John Creasey (New Blood) Dagger 2009. Nattefokk, som er den andre boka i serien, fikk Glassnøkkelen for beste nordiske kriminalroman 2008. Deretter følger Blodleie (2010), Gravrøys (2014) og Beinrester (2022). I 2012 ble den frittstående romanen Sankta Psyko utgitt. Bøkene hans utkommer i over tjue land.

«En lysende krim ... Theorin porsjonerer ut innsikt med mesterens håndlag.»

Dagens Nyheter

«Det at handlingen forgår over lang tid, får oss til å reflektere over de gjennomgripende endringene som skjer og har skjedd i samfunnet. Selv om dette er langsom krim, er det spennende fra begynnelse til slutt, og er du interessert i folk, relasjoner og historie, er det en liten skattkiste.»

Terningkast 5