Meny
Pierre Lemaitre: Brudekjolen
Pierre Lemaitre: Brudekjolen

Brudekjolen

; Christina Revold (Oversetter)

«Bølgen av fransk krim frambringer stadig nye toppunkter.»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 6
Sophie har en stadig sterkere følelse av å miste kontrollen. Har hun gjort noe hun ikke husker? Uhyggelig god psykothriller fra Frankrikes bestselgende krimforfatter. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Om boka

PRESENTERT AV HILDE RØER JOHNSRUD, REDAKTØR

Sophie er usikker på seg selv. Hun glemmer stadig hvor hun har lagt ting, avtaler og mye annet. Samtidig har hun en følelse av at hun blir forfulgt av noe hun ikke er i stand til å sette ord på – og av bilder fra fortida hun ikke kan glemme. Lider hun av et traume, eller har hun en form for demens? Eller er det noe annet og verre som er i ferd med å ødelegge livet hennes?

MARERITTET
Sophie jobber som fast barnevakt for en liten gutt på 6 år som heter Léo. Foreldrene jobber mye, og Sophie er fleksibel. Hvis det trengs, overnatter hun og passer Léo hele natten. En morgen våkner hun og oppdager at Léo er død – kvalt, med hennes egne skolisser. Hun har ingen erindring av hva som kan ha skjedd. Men uansett hva som er sant, føler hun at hun, med den bakgrunnen hun har, ikke har en sjanse til å bli trodd. Hun må flykte.

DET NYE LIVET
Hennes eneste håp består i å skaffe seg en ny identitet. Et nytt liv, med en mann hun har truffet på nettet. Men Sophie er ikke den eneste som bærer på hemmeligheter …

Pierre Lemaitre er Frankrikes mestselgende krimforfatter. Alex-trilogien har gjort ham til et kjent navn også for norske lesere. For lesere som synes at bøkene hans kan bli i overkant groteske, kan vi røpe at Brudekjolen er av en helt annen kaliber. Her er det den psykologiske spenningen som driver handlingen framover, og leserne klarer nesten ikke å rive seg løs før siste side er lest.

Fakta

Om forfatteren

PIERRE LEMAITRE (f.1956). Lemaitre underviste i mange år i litteratur, før han viet sin tid til å skrive skuespill og romaner. Alex var hans første roman på norsk. Siden kom Irène, og med Camille var Verhoeven-trilogien komplett. I 2013 vant han den prestisjetunge Goncourtprisen for sin roman Vi ses der oppe (på norsk 2015). Utrolig nok har Lemaitre vunnet den store britiske CWAs International Golden Dagger hele tre ganger.

Medlemsblad

 

Utdrag

 

Anmeldelser

«Bølgen av fransk krim frambringer stadig nye toppunkter.»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 6

«... en supernifs, original og uforutsigbar thriller som skyver Lemaitre helt til topps. »

, Adresseavisen Terningkast 6

«Spenning av første klasse. (...) enda en besettende historie fra en av Frankrikes aller ypperste krimforfattere.»

, VG Terningkast 5

«... en smart fransk psycho-thriller (…) en symfoni av uhygge.»

, Dagbladet Terningkast 5

«... det psykologiske maskespillets manipulasjon setter seg hos leseren. Forklaringen på de mangslungne hendelsene, sammen med sluttpoenget, er mer enn gode nok som begrunnelse for å tilbringe noen timer med Pierre Lemaitre ...»

, NRK Bok