Meny
 

Damenes detektivbyrå nr. 1

; Gisken Armand (Oppleser) ; Toril Hanssen (Oversetter)

Serie: Damenes detektivbyrå nr. 1 1

Møt Precious Ramotswe, privatdetektiv, innehaver av Botswanas første og eneste detektivbyrå drevet av kvinner. Les mer
Vår pris
298,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Lyd-CD
Lyd-CD
Vår pris: 298,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Min oppgave, sier privatdetektiv Ramotswe, er å hjelpe folk med de problemene de har i livene sine. Alle har problemer, selv i et lykkelig land som Botswana, og selv om de er hverdagslige, er de alvorlige nok for dem det gjelder. Precious Ramotswe starter det første kvinnedrevne private detektivbyrå i Botswana. Hun har arvet sin fars klokskap og tålmodighet, og hun har gjort seg sine egne, dyrekjøpte erfaringer. Hun har utdannelse og yrkespraksis. Hun kan løse problemer. Precious Ramotswe er dessuten god og rund, nettopp av den typen kvinner som menn i Afrika har respekt for.

Varm og eksotisk
Nesten like mye som en kriminalroman er dette en skildring av Botswana og av Afrika. Mma Ramotswe løser mysterier, noen store, noen små, noen intrikate, noen enkle, hverdagslige saker stort sett som er interessante nettopp fordi de handler om hverdagen til menneskene i Botswana. Noen ganger får hun hjelp av bilmekanikeren Mr J. L. B. Matekoni, en stillferdig, forsiktig, forsagt, arbeidssom, dyktig og på alle måter sympatisk mann som frir til henne med ujevne mellomrom.

Dette er en lydbok man blir varm om hjertet av. Her er rik livsvisdom, man lytter med et smil i munnviken og tidvis med fukt i øyekroken det velformulerte, lette, elegante, følelses- og fargerike musikalske språket. Romanen er en vidunderlig og annerledes leseglede og en velkommen fornyelse av krimsjangeren.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 350 Min.
ISBN: 9788202245122
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The No.1 Ladies' Detective Agency
Format: 13 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger