Meny
 
De som fortjener det - 
      Peter Swanson
    
      Kari Engen
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon

De som fortjener det

; Kari Engen (Oversetter)

«Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende, Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i.»

, Dagbladet Terningkast 6
To fremmede møtes i en bar på en flyplass. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra usyldig flørt til dødelig alvor. Kanskje de kan hjelpe hverandre ...? Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Ted og Lily møtes tilfeldig i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne. Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

Hommage til krimklassiker
Virker dette litt kjent? Garvede krimlesere vil raskt oppfatte at De som fortjener det er en hyllest til en av krimlitteraturens absolutte klassikere, Patricia Highsmiths Billett til helvete – boka bak Hitchcock-filmen Strangers On a Train. Men Swanson er en god forfatter, og De som fortjener det står absolutt på egne bein. Intrigen er usedvanlig elegant snekret sammen, og det er sjelden en krim byr på så mange overraskelser! Her er det bare å spenne sikkerhetsbeltene før vi legger ut på en farefull ferd. Her finner du et frodig galleri av utro ektefeller, sleipe løgnere og grådige grabukker – det er knapt noen leserne kan stole på. Vi heier på den forsmådde ektemannen, mens vi stadig blir mer usikre – hva er egentlig Lilys motiv? Og hva med den troløse kona Miranda, smir hun sine egne renker ...?

Overstrømmende mottakelse
«Rå, sort og vittig,» skriver Ingvar Ambjørnsen og triller en sekser på terningen. «En sann svir å lese,» mener Ola. A. Hegdal i Dagens Næringsliv. Britisk presse var like samstemt, også der satt superlativene løst da boka kom ut. Det er altså bare å glede seg til en lesefest av dimensjoner. Rigg deg til i godstolen, sett mobilen på lydløs og gled deg til å dykke ned i en forvridd og høyst underholdende verden!

I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø. Tom Egeland, VG

Swanson har skrevet en ypperlig underholdningsroman som det er en sann svir å lese. Ola. A. Hegdal, DN

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet
Terningkast 5 Thorstein Buer, Demokraten, Demokraten
Terningkast 5 Tom Egeland, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 317
ISBN: 9788202486235
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The kind worth killing
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8083347
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Peter Swanson debuterte med romanen The Girl with a Clock for a Heart, som fikk internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) er første bok ut på norsk. Swanson bor i Somerville i Massachusetts, der han for tiden skriver på sin neste roman.

«Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende, Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Peter Swanson har funnet sin originale vri. Jeg syns det er en fin fortalt historie og den har den riktige spenningen og intensiteten en bra thriller skal ha. Stadig vekk gjennom boken blir vi overrasket. Med nye momenter og poenger som kommer frem. Bygger seg hele tiden opp mot en nervepirrende avslutning.»

, Demokraten Terningkast 5

«I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø.»

, VG Terningkast 5

«Swanson har skrevet en ypperlig underholdningsroman som det er en sann svir å lese. »

, Dagens Næringsliv

«Man skal ikke spøke med mord, og definitivt ikke overøse fremmede kvinner med sine problemer i flyplassbarer. Det må bli lærepengen etter å ha lest Peter Swansons utmerkede «De som fortjener det». For dette er nemlig i aller høyeste grad en utmerket spenningsroman.»

, Moss Avis

«Peter Swanson har skrevet den mest spennende thrilleren på årevis»

, A- magasinet

«Boken er intelligent, med bråe kast i plottet som holder leseren på tå hev. Dette er en krim de fleste entusiaster vil lese i ett strekk, gjerne ut i de små timer. Og i aller siste avsnitt kommer den aller siste vendingen, som faktisk er såpass fiks at selveste Roald Dahl hadde vært fornøyd.»

, Stavanger Aftenblad

«Leter du etter en spennende, underholdende pageturner av en moderne krimbok. Din søken er over! Det er bare å skaffe seg Peter Swansons De som fortjener det.» Asbjørn Slettemark, OP-5.»

, PO-5

«De som fortjener det er en finurlig og effektivt fortalt thriller som bærer Alfred Hitchcocks bumerke fra begynnelse til slutt..»

, Aftenposten