Håkan Nesser: De vestrehendtes forening

De venstrehendtes forening

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Det hele båret frem av et renskåret og tindrende klart språk, ispedd lysende gullkorn av presise personskildringer og karakteristikker. Håkan Nesser er en forfatter som virkelig utstråler fortellerglede.

, VG Terningkast 5

Et stjernemøte mellom de folkekjære politietterforskerne Van Veeteren og Gunner Barbarotti!

Da Marten og Reimus gikk på barneskolen, dannet de De venstrehendtes forening. Flere tiår senere brenner et gammelt pensjonat ned til grunnen, og flere mennesker omkommer.

Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Hovedbok i Bokklubben Krim og Spenning
Utsendelsesuke: 11. Avbestillingsfrist: 28. februar

Om boka

Omsider har van Veeteren funnet sin hovedmistenkte i en gammel sak. Problemet er bare at den avdøde har ligget i den grunne graven lenge, trolig i flere tiår – faktisk ser det ut til at han har ligget der såpass lenge at han rykker ned fra plassen som hovedmistenkt.

«Når Håkan Nesser er i toppform, er det få som matcher ham som spenningsforfatter.» 

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen, terningkast 5 

Mordbrann
Den avdøde var mistenkt for å ha stått bak brannen i Mollys pensjonat i 1991. Fire mennesker omkom i brannen. De var alle sammen deltakere i en gjenforeningsfest, og de ble merkelig nok sittende ved spisebordet til tross for brannen. Hvorfor søkte de ikke ut? Var de dopet ned? I følge vitneutsagn manglet en av middagsgjestene, som dermed ble antatt å være gjerningsmannen bak brannen. Politiet lette med alle ressurser i lang tid, men mannen ble ikke funnet. Det fikk sin naturlige forklaring: Mannen har i alle årene siden brannen ligget i en grunn grav i skogen. Saken må dermed ses i et helt nytt lys.

De venstrehendtes forening
Hvem var egentlig de fire som døde i brannen, hva slags gjenforening var det snakk om? Van Veeteren følger sporene bakover i tid, til da guttene Marten og Reimus ble plaget av barneskolelæreren sin, og dannet de De venstrehendtes forening. Hendelser i fortiden og nåtiden henger sammen, men det finnes ingen igjen i live som kan forklare hvordan. Nesten ingen.

«Blant de mange svenske kriminalforfattere er Håkan Nesser den mest kresne stilisten.» 

Fredrik Wandrup, Dagbladet, terningkast 5 

Kjært gjensyn
Å lese en bok av Håkan Nesser er en nytelse. Språket er uanstrengt og elegant, og historien flyter lekende lett. I De venstrehendtes forening møtes for første gang van Veeteren og Gunnar Barbarotti i oppklaringen av en komplisert uløst sak. Det er bare å sette av tid til godstolen, og glede seg til noen timer i selskap med De venstrehendtes forening.

Fakta

Medlemsblad

 

Utdrag

 

Anmeldelser

Det hele båret frem av et renskåret og tindrende klart språk, ispedd lysende gullkorn av presise personskildringer og karakteristikker. Håkan Nesser er en forfatter som virkelig utstråler fortellerglede.

, VG Terningkast 5

Når Håkan Nesser er i toppform, er det få som matcher ham som spenningsforfatter.

, Adresseavisen Terningkast 5

Blant de mange svenske kriminalforfattere er Håkan Nesser den mest kresne stilisten.

, Dagbladet Terningkast 5

Håkan Nesser har ført sine to helter sammen – på det enkleste og mest selvfølgelige vis. Og det er vellykket, riktig vellykket. (...) 'De venstrehendtes forening' må være Håkan Nessers fineste arbeid på lenge.

, NRK Bok

Den spennende historien er full av fallemmer, cliffhangers og blindveier – men også en sterk skildring av hverdag og relasjoner fram mot livets slutt.

, Svenska Dagbladet

Håkan Nesser er en sikker stilist, bedre enn de fleste.

Dagens Nyheter

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Håkan Nessers språk er av høyeste kvalitet ... han er i storform!

,

'De venstrehendtes forening' er en sidevenderkrim i samme grad som den er en leksjon i livsfilosofi.

,