Den svarte boksen

; Stian Omland (Oversetter)

Serie: Harry Bosch 18

Michael Connellys bøker om Harry Bosch er blant de beste krimbøkene som skrives i verden. Les! Les mer
Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, Redaktør

Rodney King-opptøyene forandret Los Angeles for alltid. Mange døde lå igjen i byens gater. Men var den unge, kvinnelige fotografen et tilfeldig offer, eller ble hun myrdet, uavhengig av opptøyene? Harry Bosch gjenopptar saken.

I 1992, mens opptøyer ristet byen i grunnvollene, ble Harry Bosch kalt ut til et åsted. En ung, kvinnelig krigsreporter ble funnet skutt i et smug. Harry rakk aldri å løse saken, for han ble tvunget til å overlevere etterforskningen til spesialavdelingen for opptøyene.

Annekes sak
Mer enn to tiår senere jobber Harry i avdelingen for kalde saker, og han kjenner umiddelbart igjen saken han måtte gi fra seg under opptøyene. Offeret het Anneke Jespersen, og viste seg å være dansk, og ansatt i Berlingske Tidende. Umiddelbart er det noe som fenger interessen til Bosch: Var Anneke i LA på ferie, eller var hun på jobb? Den rutinerte krigsreporteren hadde pakket som om hun var på oppdrag – bare høyst praktiske, enkle klær, slettes ingen feriegarderobe. Anneke var dessuten allerede på plass i LA da opptøyene brøt ut, så hvis hun var på jobb må det ha vært noe annet hun jobbet med. Men hva?

«Den svarte boksen»
En av Harrys kolleger brukte uttrykket «den svarte boksen» for å forklare det vesentlige beviset i en sak – det beviset som får hele saken til å åpne seg opp, og løse seg. Når det etter hvert begynner å gå opp for ham hva som er sakens svarte boks, skjønner han at sterke krefter gjerne ser at saken fortsetter å være uoppklart. Som alltid i Michael Connellys bøker får man mye mer enn bare et enkelt krimplott. Hele Rodney King-saken og et Los Angeles i flammer pensles ut til et mektig bakteppe. All etterforskning her har en politisk slagside. Hvordan vil det bli oppfattet hvis et av de få drapene fra denne perioden er drapet på en hvit, europeisk journalist …?

Det er ikke uten grunn at Michael Connelly er en av verdens mest leste krimforfattere. Har du gått glipp av bøkene om Harry Bosch, anbefaler jeg at du begynner nå!

Den svarte boksen er Michael Connellys attende bok om Harry Bosch, den tungsindige, jazz- og blues-elskende etterforskeren i Los Angelespolitiet. Den er en av de aller beste. Chicago Tribune

Lesere kommer ikke til å bli skuffet etter hvert som Connelly nok en gang beviser at verken han eller Bosch har mistet grepet. CNN.com

For noen år siden konkluderte jeg med at dette er den beste krimserien av noen amerikansk forfatter, og ingenting i denne nye boka får meg til å ombestemme meg. Washington Post

Fakta

Om forfatteren

Michael Connelly debuterte i 1992 med The Black Echo, den første i en serie romaner om kriminalbetjent Harry Bosch i Los Angeles-politiet. Michael Connelly skildrer et USA som langt fra er glamorøst. Han mener at en god kriminalroman ikke bare skal inneholde drama og action, men også være en fortelling om mennesker av kjøtt og blod. Han har fått Pulitzer-prisen for sitt arbeid som kriminalreporter i Los Angeles Times, og har også mottatt den prestisjetunge Edgar-prisen for beste krimdebut, Anthony-prisen, Barry-prisen, Macavity-prisen og Shamus-prisen. Han ble i november 2003 kåret til «verdens beste politiromanforfatter» i GQ Magazine.

Medlemsblad