Meny

Dragsug

; Sibeth Hoff (Oppleser) ; Silje Beite Løken (Oversetter)

Serie: Huldar og Freyja 2

I ‘Dragsug’ overgår forfatteren seg selv, og Yrsa Sigurðardóttir viser nok en gang at hun tilhører det absolutte toppsjiktet av nordiske kriminal- og thrillerforfattere. Den er intens hele tiden, og det er vanskelig å legge boken fra seg.

, Tvedestrandsposten Terningkast 6
En rekke makabre funn i Reykjavik setter Huldar og Freya på sporet av en morder drevet av hat og hevntanker, grunnet i gammel urett. Uhyggelig spenning fra Yrsa Sigurðardottir. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Tolv år etter drapet på en ung jente i Hafnarfjörður blir en tidskapsel gravd opp på en skole i Reykjavik. I tidskapselen fi nner de en rekke tegninger og brev fra håpefulle barn. Brevene handler stort sett om hvordan de tror livet i Reykjavik vil være i 2016. Men blant alle de hyggelige brevene ligger det også en liste som er såpass illevarslende at rektor tar kontakt med politiet.

«En overlegent godt konstruert fortelling [...] De som er ute etter en forstyrrende og sjokkerende krim, vil definitivt finne det de er ute etter her.»
Fréttablaðið, Island

LISTA
Lista ser ut til å være en dødsliste, men alle som står på den er angitt med kun initialer, og den er heller ikke signert. Så hvem kan det være som skrev den for tolv år siden? Huldar blir satt på saken, og må igjen samarbeide med Barnehuset og psykolog Freya. De ansatte ved skolen er ikke i tvil om hvem de tror skrev lista for tolv år siden, og Huldar og Freya bestemmer seg for å følge opp tipsene. Det er bare det at alle rapporter om den mistenkte gutten er forsvunnet ...

TO TOMME HENDER
Like etter at tidskapselen ble åpnet blir det gjort et makabert funn i en badestamp midt i byen. To hender flyter i vannet – og de bærer preg av å være skåret av mens offeret fortsatt var i live. Eieren av badestampen bedyrer sin uskyld. Politiet har ikke fått inn noen rapport om savnede personer som kan passe, og ingen har dukket opp på sykehuset. Etter hvert som flere kroppsdeler dukker opp, blir det tydelig for Huldar at lista fra tidskapselen bør tas på alvor. Men resten av politietterforskerne er ikke nødvendigvis enige ...

IMPONERENDE BESTSELGER
Dragsug har imponert både lesere og anmeldere på Island, og gikk rett inn på førsteplass på bestselger- listene. Yrsa Sigurðardottir beviser at hun er i storform. Hun skrur sammen et plot som både sjokkerer og trollbinder leserne, og Huldar og Freya kommer virkelig under huden på oss. Vi gleder oss allerede til neste bok!

Fakta

Om forfatteren

YRSA SIGURÐARDÓTTIR er en folkekjær islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, og våren 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet. DNA er første bok i en ny serie om psykologen Frøya og politimannen Huldar fra krimdronningen, og boka ble kåret til den beste krimromanen på sagaøya i 2014.

Medlemsblad