Meny

Dvalen

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Jentene og mørket 3

«Skandinavisk krims nye mester»

, Adresseavisen Terningkast 6
Atten år gamle Samuel mangler retning i livet og har dårlige venner. Svenske Camilla Grebe holder leserne i et jerngrep i den kritikerroste krimromanen Dvalen. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Fra asken til ilden

Samuel har droppet ut av skolen, og sammen med en kompis langer han litt, helt småskala, for den lokale narkobanden. Kameraten skjønner etter hvert at de begynner å komme for langt inn i begivenhetene, og trekker seg ut. Samuel ser ikke faresignalene og befinner seg brått i et spill han på ingen måte mestrer. Ved et uhell saboterer han en narkotikahandel og må flykte, hals over hode. Han har ingen han kan reise til, og ingen han vil be om hjelp. 

Idyll ved sjøen
Etter en stund på rømmen har han havnet i en søvnig perle ved kysten. Der ser han et oppslag på brygga. En familie i skjærgården søker etter assistent til sin hjerneskadde sønn. Det er den perfekte utveien for Samuel, han får kost og losji og kan holde så lav profil at det i praksis vil være umulig for narkobanden å finne ham. Så utrolig flaks at de trengte noen akkurat nå! Han søker på jobben som pleieassistent, og får den. 

For godt til å være sant?
Tilværelsen hos den sørgmodige Rakel og hennes multihandicappede sønn, Jonas, er stillestående, hver dag er til forveksling lik den forrige. Kun en gang iblant våkner Jonas opp, og Samuel grøsser ved tanken på guttungens skjebne. Etter hvert begynner han imidlertid å ane at det skjuler seg noe mørkt og farlig under den polerte overflaten, og historien tar en grufull vending. Du vet du er ille ute hvis et gjensyn med narkobanden plutselig virker forlokkende ... 

Dvalen er en skremmende fortelling om en samtid preget av narsissisme og grenseløshet, men også en skildring av en kjærlighet som er sterk nok til å overvinne mørket. Camilla Grebe befester sitt grep om krimleserne og viser at hun er en av Sveriges absolutt beste krimforfattere. 

 

Fakta

Om forfatteren

Camilla Grebe (f. 1968) er en av Sveriges mest kjente kriminalforfattere. Hun har skrevet en rekke bestselgere sammen med søsteren Åsa Träff. I 2015 ga hun ut den kritikerroste psykologiske thrilleren Når isen brister, som ble solgt til en rekke land og skal filmatiseres. For neste bok, Før du døde, fikk hun den høythengende prisen Glassnøkkelen.

Utdrag

 

Medlemsblad