Meny
 
Isabel Allende: Etter vinteren
Etter vinteren - Isabel Allende

Etter vinteren

; Signe Prøis (Oversetter)

«Dette vintereventyret kan smelte ethvert frossent hjerte.»

Kirkus
En vinterstorm, et lite uhell og et farlig mysterium bringer tre mennesker motvillig sammen. Midt i mysteriet opplever vi uventet medmenneskelighet, kjærlighet og toleranse. Det blir starten på et uvanlig vintereventyr i storbyen New York. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Magiske Isabel Allende  

Isabel Allendes vintereventyr fra New York er av beste merke. Midt i mysteriet opplever vi uventet medmenneskelighet, kjærlighet og toleranse. 

De tre hovedpersonene Richard, Lucia og Evelyn havner ufrivillig i hverandres selskap under den verste snøstormen i New York noensinne. Den forsiktige Richard har våget seg ut i uværet med bilen for å få katten sin til dyrlegen. På veien kolliderer han med en bil, og den unge sjåføren av den andre bilen oppfører seg svært merkelig. Richard skjønner ikke hvorfor hun er så oppkavet og desperat over kollisjonen og ikke blir roligere selv når han forklarer at hans forsikring dekker reparasjon for begge bilene. Hun prøver frenetisk å lukke det skadede bagasjelokket og haster så fort videre i den bulkede bilen at han bare så vidt rekker å få gitt henne visittkortet sitt så hun kan ta kontakt om skadene.

«Den lille kollisjonen skal vise seg å være starten på et stort eventyr av en fortelling» 

Mystisk gjest
Da jenta litt senere dukker forskremt opp på døra hans, skjønner han ingen ting. Snøstormen raser fortsatt, og hun tør tydeligvis ikke dra hjem med den bulkede bilen. At Evelyn, som jenta heter, har en svært god grunn til å være redd, skal han først få vite senere, og når hemmeligheten avsløres, er det for sent å snu for ham også. Motvillig lar han henne søke tilflukt i leiligheten. Forgjeves prøver han å få henne til å fortelle hvorfor hun er så skremt. I sin fortvilelse over situasjonen ber han leieboeren sin, Lucia, om hjelp med den mystiske, unge jenta. Han og Lucia omgås ikke, de rett og slett unngår hverandre til vanlig, men siden Lucia snakker spansk, kan hun kanskje få jenta i snakk?

Vintereventyr
«De neste tre dagene, mens uværet ble lei av å piske jorden og løste seg opp over havet, skulle livene til Lucía Maraz, Richard Bowmaster og Evelyn Ortega bli ugjenkallelig vevd inn i hverandre.» Den lille kollisjonen skal vise seg å være starten på et stort eventyr av en fortelling, der de tre plutselig har blitt medsammensvorne i noe mye mer dramatisk enn en bulket bil. Litt etter litt får Richard og Lucia høre Evelyns historie, og da er det ingen vei tilbake, de må sammen finne en løsning som kan redde dem alle. Og som den fantastiske fortelleren Isabel Allende er, har hun gitt romanen et vell av medmenneskelighet, verdighet, kjærlighet, toleranse og omsorg midt oppe i dramatikken. Allende skaper magi på boksidene, det er bare å glede seg! 

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 345
ISBN: 9788205514775
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Más allá del invierno
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8135827
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
 

Isabel Allende (f. 1942) er oppvokst i Santiago, Chile. I 1960- og 1970-årene arbeidet hun som journalist og lærer mens hun publiserte fortellinger for barn og skrev dramatikk. Men det var først i 1982 Allende slo igjennom som forfatter med romanen Åndenes hus (på norsk i 1984). 

Romanen satte henne for alltid på det litterære verdenskartet, men det er boka om datteren Paula som har betydd mest for Allende selv. Med den bevarte hun datteren, som døde alt for tidlig av sykdom, i hjertet sitt og for ettertiden. «Å skrive er for meg en utforskning av minnene, erfaringene, besettelsen, drømmene, frykten, lidenskapen min. Jeg kan bare skrive om de temaene jeg bryr meg dypt om,» sier Isabel Allende. 

Isabel Allendes bøker er oversatt til nesten 30 språk. Hun bor i San Rafael, California. 

 

«Dette vintereventyret kan smelte ethvert frossent hjerte.»

Kirkus

«Et dypdykk i hva det betyr å respektere, beskytte og elske.»

Publishers Weekly