Meny
 
Gåten - 
      Jessie Burton
    
      Marius Middelthon

Gåten

; Marius Middelthon (Oversetter)

«En historisk roman som overgår mange andre i samme sjanger.»

Bestselgerforfatter Jessie Burton tar leseren tilbake til 1960-tallets London hvor et gåtefullt maleri viser seg å ha tråder til et stort drama som utspilte seg på den spanske landsbygda 30 år tidligere. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Bestselgerforfatter Jessie Burton tar leseren tilbake til 1960-tallets London hvor et gåtefullt maleri viser seg å ha tråder til et stort drama som utspilte seg på den spanske landsbygda 30 år tidligere. England, 1967. Odelle Bastien er en karibisk immigrant som prøver å skape seg en karriere i London. Da hun begynner å jobbe på prestisjetunge Skelton Institute of Art, oppdager hun et maleri som etter sigende skal være et verk av Isaac Robles, en talentfull og visjonær ung kunstner hvis mystiske død har vært en gåte for kunstverdenen i flere tiår. Spenningen rundt maleriet forsterkes av motstridende historier om hvordan det ble oppdaget. Odelle blir trukket inn i et komplisert nett av hemmeligheter og bedrag, og vet ikke hva hun skal tro eller hvem hun kan stole på. Spania, 1936. Olive Schloss, barn av en anerkjent jødisk kunsthandler, flytter med familien til en fattig landsby på sørkysten av Spania. Hun får et nært forhold til den unge husholdersken Teresa og hennes halvbror Isaac Robles som er en idealistisk og ambisiøs maler som nylig er hjemkommet fra Barcelonas salonger. Fylt av revolusjonær glød, drømmer Isak om å bli like kjent som sin landsmann Picasso. Olive trenger Teresa og Isaac, men forholdet mellom dem og familien Schloss får ødeleggende konsekvenser som gir gjenlyd i de neste tiårene. «En smart blanding av litterær og kommersiell fiksjon med spennende persontegninger og et overbevisende mysterium i sentrum.» . Booklist En kritikerrost roman om begjær, ambisjoner og identitet som er solgt til over 30 land.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Font
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 439
ISBN: 9788281693999
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The muse
Format: 22 x 15 cm
Nr: 8109966
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En historisk roman som overgår mange andre i samme sjanger.»

«En kompleks og levende fortelling ... Burtons intrikate måte å sy sammen de to historiene på er uventet og imponerende, en høyst original roman om kreativ frihet, identitet og jakten på kunstnerisk forløsning.»

«En rik palett av ideer og følelser ... Romanen utforsker skriveprosessen i seg selv på utmerket vis.»

Independent

«En historisk roman som overgår mange andre i samme sjanger.»

Kvinner og Klær