Historien om Ásta

Bakken som tar imot Sigvaldí da han faller er hard og kald. Han er i Stavanger, han er en gammel mann. Han hadde vært høyt oppe på stigen, han skulle male, nå lå han plutselig her nede på den kalde og harde bakken. Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 15.04.19

Om boka

Bakken som tar imot Sigvaldí da han faller er hard og kald. Han er i Stavanger, han er en gammel mann. Han hadde vært høyt oppe på stigen, han skulle male, nå lå han plutselig her nede på den kalde og harde bakken. Han kom til å tenke på Ásta, bare på Ásta. Datteren han hadde fått med Helga for lenge siden. Helga som han hadde elsket så høyt, Helga som hadde forlatt ham. Helga som hadde forlatt dem. Sigvaldí tenker på Ásta. Han vil fortelle om Ásta.For første gang i Stefánssons romanforfatterskap en kvinne som får være hovedperson. For Ásta beveger livet seg mot katastrofen, igjen og igjen.

Foreldrenes ekteskap tar slutt, de som elsker henne forlater henne. Veien vekk fra Island fører til Wien, til kunststudier der, til poeten Josef og kjærligheten. Hvordan overlever vi katastrofene, hvordan minnes vi dem? Og hvordan fortelle om et liv - når ingen lever bare i nået, men alltid også i drømmen, minnet eller forventningen? Historien om Ásta er en svimlende, leken, rørende og mangesidig roman fra en av de største fortellerne i dagens litteratur.

Jón Kalman Stefánsson er en sjelden skikkelse i dagens nordiske litteratur - en forfatter som med en kombinasjon av inderlighet, absurd humor og perfekt litterær formbevissthet går løs på livets aller største spørsmål.

Fakta