Meny

Historien om O

; Sigrid S. Tingvoll (Oversetter)

Historien om O utkom første gang under mystiske omstendigheter i Paris 1954. Den åpner med noe så dagligdags som en kjøretur i en drosje, men beveger seg gradvis inn i et merkverdig miljø i en mystisk middelalderborg, hvor det avsløres en hensynsløs utfoldelse av seksualitetens hemmeligste og skjendigste impulser. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Om boka

Historien om O utkom første gang under mystiske omstendigheter i Paris 1954. Den åpner med noe så dagligdags som en kjøretur i en drosje, men beveger seg gradvis inn i et merkverdig miljø i en mystisk middelalderborg, hvor det avsløres en hensynsløs utfoldelse av seksualitetens hemmeligste og skjendigste impulser. «Kort sagt: romanen er utstyrt med noen av de mest knirkende nummere i pornografiens repertoar» skriver Susan Sontag.


Historien om O er en klassiker innenfor den erotiske litteraturen, men den er også omtalt som en av de mest omstridte romaner i verden. Den har vært utsatt for flere trusler og rettskjennelser enn noe annet nåtidig litterært verk. Boken er verken fantasi eller virkelighet, den ligner mer en fabel eller legende.


Først mange år etter utgivelsen ble forfatterpseudonymet Pauline Réage avslørt. Bokens forfatter er Dominique Aury, som arbeidet som journalist, redaktør, kritiker og oversetter i Paris.

Fakta