Meny
Hun som må dø - David Lagercrantz
Hun som må dø - David Lagercrantz

Hun som må dø

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Millennium 6

«Hun som må dø er den sjette, siste og beste fra Stieg Larssons univers. Den er en spenstig og betimelig avrunding av Millennium-sagaen.»

, Aftenposten
En tigger med amputerte fingre og tær blir funnet død i en park i Stockholm. Det ser ikke ut til å være noe annet enn et tragisk dødsfall. Men rettslegen Fredrika Nyman oppdager at noe ikke stemmer og kontakter Mikael Blomkvist. Den store finalen i David Lagercrantz' bøker i Millennium-serien. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Forrykende avslutning

Lisbeth Salander bestemmer seg for å ta et oppgjør med tvillingsøsteren Camilla. Hun som må dø setter et verdig punktum for David Lagercrantz' Millennium-suite.

En tigger med amputerte fingre og tær blir funnet død i en park i Stockholm. Det ser ikke ut til å være noe annet enn et tragisk dødsfall. Rettslegen Fredrika Nyman finner en lapp med et telefonnummer i lomma hans – nummeret er til Mikael Blomkvist. Hun synes at det er noe som ikke stemmer helt med den antatte dødsårsaken, og ringer til Mikael. 

«Språket gnistrer og løfter tempoet. Historien får farge og nyanser, det blir dødbringende, plutselig er det drama på høyt nivå.»

Dagens Nyheter

Tiggeren og forsvarsministeren
Mikael blir motvillig interessert. Tiggeren har ved flere anledninger klaget høylytt over Johannes Forsell, Sveriges forsvarsminister. Var det bare babbel og vås, eller finnes det en kobling mellom tiggeren og regjeringen? Mikael prøver å be Lisbeth om hjelp. Sist han så henne var på restaurant Kvarnen etter Holger Palmgrens begravelse. Han spurte henne hva hun skulle gjøre nå – og hun svarte litt kryptisk: «Jeg skal være katten og ikke musa.» Siden da har han ikke klart å få tak i henne, verken på telefon eller på andre måter. En kveld bestemmer han seg for å gå innom henne. Han kan allerede portkoden, går inn oppgangen og opp trappa og ringer på. En fremmed dame åpner døra. Hun har nettopp kjøpt leiligheten, viser det seg. Lisbeth har altså solgt og flyttet, uten å si fra. 

Lisbeth på jakt
Det ingen vet, er at Lisbeth befinner seg i Moskva. Der skal hun en gang for alle ta et oppgjør med sin onde, men glamorøse tvillingsøster, Camilla. Søstrene er bundet sammen av hatet de begge kjenner mot faren, men de er også ødelagt på ulike måter – og Camilla ser nesten ut til å overgå faren i grusomheter og maktbegjær. Derfor må hun dø. Lisbeth har bestemt seg: Hun skal ikke lenger være den som blir jaget. Hun skal jakte selv. I en kraftig kikkert holder hun øye med Camillas parademarsj på den røde løperen på vei inn på en sosietetstilstelning. 

Camilla er definitivt en verdig motstander. Men når Lisbeth Salander legger planer, er det ikke rom for verken tvil eller tilfeldigheter – og leserne vet at resultatet kommer til å bli heftig, for ikke si eksplosivt. 

David Lagercrantz holder på leserne helt fram til aller siste punktum er satt for Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Tiggerens historie
Alle tiggere har en forhistorie som noe annet enn en tigger. Ingen vet noe om den døde tiggeren i Tantolunden. Først etter DNA-sekvensering får de en tråd å nøste i: Mannen stammer fra Nepal. Etter hvert viser det seg at han har vært en høyt respektert sherpa på flere ekspedisjoner til Mount Everest. På en av turene hadde han med seg en rekke prominente svensker – og ikke alle kom levende hjem igjen. Hva var det egentlig som skjedde? Hva det nå enn var, så må det ha vært vesentlig nok til å bringe sherpaen til Stockholms gater. 

Den store finalen
Fra en hendelse på verdens høyeste fjell via hackerrepublikken til Lisbeths hevnaksjon – David Lagercrantz holder på leserne helt fram til aller siste punktum er satt for Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Gjennom tre bøker fra hans hånd har vi lesere fått forlenget gleden av bekjentskapet med Mikael og Lisbeth etter Stieg Larssons altfor tidlige bortgang. Hun som må dø byr på et endelig oppgjør og en stor finale – det er bare å glede seg! 

«Hun som må dø er den sjette, siste og beste fra Stieg Larssons univers. Den er en spenstig og betimelig avrunding av Millennium-sagaen.» 

 Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 377
ISBN: 9788252590449
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Hon som måste dö
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8149739
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Hun som må dø er den sjette, siste og beste fra Stieg Larssons univers. Den er en spenstig og betimelig avrunding av Millennium-sagaen.»

, Aftenposten

«Hans beste Millennium-bok»

, Dagbladet

«Språket gnistrer og løfter tempoet. Historien får farge og nyanser, det blir dødbringende, plutselig er det drama på høyt nivå.»

Dagens Nyheter